En ledig dag?! Lagom tjurig när man slitit som ett djur i veckan med att få så mycket som möjligt färdigt innan regnet, så kommer det inget regn! Några drag med blomspruta, sen inte mer i luften. Det har dock ändrat sig under tidiga kvällen här.

Hur som, en ledig söndag ger chansen att komma ikapp lite inne?! (Hrm, ha…ha…ha…) så det har bara varit att se till att hålla sig så upptagen det bara går. Dagsverket är således nästan tio flaskor vinbärssaft, 96 bullar, idag med fullkornsdinkel och gröna äpplen, inget tillsatt socker, 40 muffins och nu står en havretosca i ugnen (jag var tvungen att göra nåt med bullpenslingsägget ju).

Gubben min stack iväg efter skogskärran och ett lass ved. För tre veckor sedan var det ”bara de där sista klabbarna att klyva, sen är det färdigt”, men igår när han var och pillade så råkade han ju samla ihop ett lass till med ”sånt som är för fint att lämna”. Bara att ta ett puste till på vedbacken vid tillfälle alltså!

Barnen är nu lagda efter en lekdag som har värmt i hjärtat när man stått i köket och hört ljuden från vardagsrummet. Lyxade till det med ett avsnitt ”Bompa-drake” på barnplay som kvällssaga.

Min sjuka kalv gillar mig inte! Så fort jag öppnade dörren med sprutan i handen for han upp i sken och gömde sig bakom mamma så jag inte kom åt honom. Fick be drängen om hjälp för att kunna kroka i halsbandet så han blev stilla. Blir bra minnen för kalven framöver…

Hittade även en av de större tjurarna inne halvt lös i morse, då han troligen tyckt att halsbandet skavet och dragit ut det två hål, så ren tur att han inte kommit loss och ställt till något. Halsbandet var ändå ett nytt tjurhalsband i höstas, med läderförstärkning, så det är kraft i de där nackarna!

Nu är det nog bara till att bita i det sura äpplet och sätta sig med räkningar som börjar ha farlig förfallodag, och sedan rapportera in ett gäng kalvar till CDB igen!