Medan jag fräste runt i min låne-Aygo och handlade för att förbereda en middag hemma, satt gubben min och fixade barnvakt och bokade bord.

Framåt kvällningen kom således storkusinerna för att natta barnen (och fick dem faktiskt i säng! Stort plus i kanten där!!) medan vi drog iväg till Hestravikens Värdshus för en tisdagsmiddag!

Därefter tog vi en tur i den vackra vårkvällen genom byar vi sällan åker igenom, svängde lite hit och dit och tittade och hade ingen vidare brådska hem. Mängder av rådjur såg vi, och eftersom det sägs att de försvinner så fort lodjur dyker upp, har de nog ingen tidningsprenumeration så de fått veta det… Dök slutligen upp i byn där vi släppte djur i helgen så passade på att kika lite extra på dem (ja, jobbfritt några timmar ger abstinens) för att sedan styra hemåt och hitta den lilla gråa kvigan nykalvad! Bara att hoppa i kläder och ut med märke. Kalvsäsongen ute är härmed avklarad. Det slutade 16-23 till tjurarna. Tummen upp.

Idag har jag tagit en roadtrip till Slättö Kvarn utanför Forsheda och hämtat foderspannmål. Hemkommen och satt lasset att skruva in medan jag lunchar lite, men är nog hög tid att titta till det så det inte svämmar över någonstans…