Medeltemperatur, check. Grönska, check. Fukt, check. Sniglar, hm, check. Morgonrunda i trädgården med saxen och snokade. Hittade 23 mördarsniglar idag, säsongens första runda. Och fler lär det väl bli, både rundor och mord…

Sen förra fredagen har 87 djur hamnat på bete. Har en bit kvar innan det är klart, men ligger just nu i väntan på klartecken att få släppa iväg. Har en del som stängslar själva. Dit jag släpper djuren nu i maj och hämtar i början av oktober. Det är mycket värt, och i flera fall långt att åka, så det blir inga dagliga rundor för mig där inte. Lite norröver har det varit väldigt dålig gräsväxt, så där väntar de just nu på regn så det kommer igång. Att släppa djur där det inte finns något att äta är inte så lyckat, och ska jag behöva köra runt och utfodra dem är det lika bra att de är hemma lite till.

En orolig ko jagade ut mig igår, och hittade den sista kalven så lugnt och fridfullt i fel hage!

Far och son håller på med många projekt, just nu varvar de bikupebygge med maskinhall till alla traktorer som tydligen ska bo på altanen (finns bygglov för detta…(?!)), och lillasyster roar sig själv med snickarpenna och listbit. Och ja, hon låg likadant i garaget så det var bara att knö in hela ungen i tvättmaskin!

Idag hyvlar de vägen! Förhoppningsvis kommer saltet på snart, så det värsta dammet lägger sig! Tjoho! Och nu ska tjurar vägas!