Ensam på vedbacken en lördags kväll med friden och en bra ljudbok i lurarna – man kan ha det värre!

Har i alla fall gjort en avläggare från bikupan vi köpte, och satt den helt nya kupan i bruk! Mannen varit på sin föräldragård och konstaterat att en kupa där förbereder för svärmning… Och att den kupa vi dömt ut som puckelsamhälle (drottninglöst) har börjat dra upp drottningceller… Vad att göra med detta tros?

Ser lite pluttigt ut, men det rättar sig väl till…

Tog itu med en rabatt också, i brist på annat. Tänk vad täckbark gör mycket! Tidningshögarna fylls på fortare än vi eldar nu, så då kan de användas till annat! Båda barnen hjälpt till, storebror med trampetraktor och skopa, lillasyster med vagn.

Tut i luren på kossorna ikväll, bäst att titta till dem. En granne hade släppt upp sin (min) grupp kvigor inom synhåll, så det vrålades från två håll, som tur var var ingen utanför stängslet, och min grupp följde så fint (lite för fint) med hem, var tysta och nöjda! …Tills de insåg att jag gick igen utan att flytta dem till nytt bete…

Mannen haft vissa språkförbistringar med gräsklipparen, som han verkar försöka lösa i garaget nu. Biskvierna är på stelning i kylen och tjälknölen är i ugnen inför släktträffen imorgon. Dags att rasa i soffan med baljan te som är på g!

Trevlig helg