Igår var det besök hos revisorn för genomgång av deklarationen. Det blev en skattesmäll på näsan. Den var väntad, trots att jag räknat med mer än det dubbla, så positiv var jag, och förvånad var hon över min reaktion. Dessa avgifter är ett aber för en företagare, men det är väl också Sverige i ett nötskal!

Hemma så höll den ena av drängarnas två mjölkkor på att kalva En stor fin kviga, perfekt då hon är rakt nerstigande led till en av de mest trevliga kor jag träffat. (Som jag för övrigt handmjölkade inför 300 ungar på ett UV-läger för några år sedan) Tummen upp!

Mannens bil kördes in i onsdags kväll till glasmästeri för byte av vindruta. Igår fick han erbjudande att åka in till stan med sin syster för att hämta den, men då jag inte hann köra ner honom till hennes jobb bestämdes det att han skulle ta firmabilen ner dit, så kunde en av mina samåkare ta hem den efter bikursen, så vi slapp åka dubbelt! Perfekt! Skickade sms till den ena och kollade så det var ok, och ja då! Plockade upp den första, berättade situationen för henne, fortsatte till grannstället och plockade upp den andra. Åkte på bikurs och gjorde avläggare. Åkte hem, släppte av båda grannarna och gick in till mannen. ”Kangoon rullade hem?!”, frågade han och jag idiotförklarade honom för två sekunder – det var ju han som haft den till jobbet ju – och där trillade poletten ner… Just det, den står ju i samhället, 1,5 mil hemifrån, med nyckel i (eftersom det bara finns en)… Ohps! Bara att packa in sig i bilen igen och köra den där extraturen som var så bra att slippa… Men fick en fin älgrunda och himlen stod i brand!

Började dagen med slaktbilen. Han ringde igår och sa runt åtta. Jag och drängen tittade på varandra – vill till att vara redo vid sju! Mycket riktigt rullade bilen in 07:07, lastade tre kvigor och sju tjurar och lämnade 07:33! Så jag hann in och köra barnen, som grannfrun klätt, till dagis innan frukosten kl 8! Perfekt!

Idag har jag levererat tre tjurar på bete vid världens ände. 4 km rakt ut i ingenstans. En annan ringde och frågade om jag glömt honom, för han hade inte sett ett enda kreatur. Jag svarade bara att jag förträngt honom, och att han fick se efter de han fått, det går inte att slarva bort och tro att man får nya! Han har tre grupper djur, och har fått djur på två av dem, totalt 19 st. Imorgon körs uddakossan iväg, så då ska hennes sällskapsdamer iväg till den pensionerade chauffören.

Eftermiddagen gick till en annan runda där ytterligare tre djur släpptes av långt hemifrån. Väl hemma igen var vattnet avstängt i lagården då ett rör lossnat så det var så fin fontän över tjurarna! Upp på stege och fixa, och då och då sparka till en tjur som tyckte det var lämpligt kli-stativ på foderbordet…

Precis kommit in från vedbacken och funderar på om jag skulle fånga in mannen från vad han nu gör, eller njuta av friden denna fredagkväll!

Trevlig helg och shit vad jag skriver…. Förresten fick jag besök av en skum zebraskötare igår när jag lagade middag, vad tror ni eventuella läsare om såna?: