Djur hit, djur dit, djur här, djur där. 114 djur är ute på sommarbete. Ytterligare 10 ska iväg om de där slöa nissarna kör bort riset snart så det går att stängsla nån gång.

Lite dramatik i lördags när en kviga kom efter gruppen och valde att gena över ett surhål och fastna. Tack och lov kom hon upp för egen maskin med lite lockbete och skrämselpropaganda.

I fredags hade vi fontän i lagården. Vattenkoppen lossnat från sitt fäste så hela röret kommit i gungning och bräckt sönder fästet till huvudledningen. Satsade på att inte ringa rörmokare på sena kvällen utan hålla tummarna att det skulle hålla tills idag. Så skruvade ihop det i lördags, i går eftermiddag och igår kväll vred vi av vattnet. Flyttat bort tjurarna, tur att det fanns två lediga boxar nu, så de slipper assistera när man står på stege och fixar i taket. Ringt till två relativt stora rörfirmor idag, som ingen av dem sett liknande kopplingar. Slog iväg till DeLaval, som kanske skulle kunna beställa med några dagars leverans, och skickade till sist iväg en krok till ännu en rörfirma, som HADE liknande! Tjoho! Dock krävs lite pill för att byta, så han tittade förbi och pluggade ”så länge”. Bara där börjar ju varningsklockorna ringa!

Han verkar dessutom, smickrande nog, ha utsett mig till ”en flirt på jobbet”. Alltid trevligt, och tro inte att jag är helt oskyldig;) Han är gammal nog att ha fått skägget att fästa förvisso, men inte fattat vitsen och bara där är han körd! Så ingen fara hotande på torpet. En är väl bara sällskapssjuk…!

Plockat igenom bikuporna, de är makalöst flitiga på att fixa drottningceller, uslingarna, och sedan stängslat och flyttat en grupp djur. De såg min bil och tuteliMU på det!

Spenderade delar av mors dag på High Chaparall. Denna hästen är lagom lättskött, tycker jag!

Blir väl en sväng på vedbacken ikväll när barnen somnat. Fantastiska egentid. Själv med lugnet, rytmen och ljudboken i kvällen. Inget annat pockar på uppmärksamhet.