Halv elva idag trillade rörmokaren in! Tjoho! Blev en stor tjurflyttardag, då han fick byta alla kopplingar (alla lika gamla) mellan huvudledingen och vattenkopparna. Boxarna delar på kopparna två och två, så eftersom vi körde ut en box tjurar på bete och en box på slakt, så har de andra flyttats runt så det varit tomt där rörmokaren jobbat i taket.

Ingen vidare ställning med åtta-tio tjurar som ska hjälpa till och dra i kläder, plocka med grejor och klia sig på fötter och stege…

Stängselrunda efter det, och gubben min ska kolla mig under lupp efter fästingar ikväll – tagit säkert tjugo krypandes och ett par sittandes. Tog en på honom också, och då har han stått på fabrik idag! Hemska djur!

Eftermiddagen gick åt till att reda ut ett missförstånd. Ett peppande sms kom från en ytligt bekant man. Ett sms med ett konstigt slut. Ett konstigt slut som snabbt korrigerades med ett nytt sms: ”Do liga”. Ett sms som jag inte alls tolkade som ”Dåliga” som det var menat, och det kan ju sägas att jag tände till ordentligt. Och det inte till hans fördel… Förlåt för detta!

Varför skrika sig hes på djuren när det räcker att köra fram bilen för att kolla över stängslet snabbt och alla djur sluter upp!

Lagom till middagen fick jag ännu ett sms? När ska praoeleven komma imorgon? Vad då imorgon?! Det är ju inte förrän 1 juni jag lovat honom… Eller?!

Tillbaka till räkningarna och bokföringen