Praoelev igår. Vilken slavdrivare! Har inte haft så korta raster på länge (sen sist han var här i februari)! Fick ner alla stängselstolpar där de avverkat här hemma, nu ska bara tråden i, körde iväg sista gruppen djur till mannens föräldrahem och fick djurkärran utgödslad. Missade att smörja in mig igår, gick ute i linne och solkissen högg obarmhärtigt – mått därefter i natt.

Därefter biträff hemma hos en styrelsemedlem från föreningen. Hela familjen åkte dit. Sonen fick en stubbe att stå på så han fick bra sikt i kupan när drottingen märktes. Många frågor på det sen… Jösses vad oblyg lillhönan är! Men det var pojken också tills det att han fyllde tre…

Imorse tog jag en extratur till tredje gården (föräldrahemmet) – lämnar alltid barnen på dagis och tar en betesrunda sen till den andra gården – för att kolla att allt var som det skulle, nya som de är där. Hittade en fontän mitt på gräsmattan! Tänkte leta reda på en slangskarv, åkte ju privat nu och såna saker finns i firmabilen, men när jag kom fram och såg att slangen hade stora, tunna ”ägg” var 15e cm, insåg jag att det nog inte är läge. Den har helt enkelt inte pallat trycket till vattenautomaten! Och tänk vad tacksam jag plötsligt är för skogskörarna! Hade inte de varit där hade slangen löpt genom den tomma förrådslagården istället. Och sprutat… Får ta mig i kragen och åka dit med en bättre slangstump så kossorna får vatten i värmen.

Kört ner drängen att klippa sin systers gräsmatta, så får väl pricka in det på vägen när han ska ha hjälp att lasta upp klipparen igen.

Nu är i alla fall bokföringen gjord, iddes faktiskt inte att börja med den kl elva härom kvällen. Bara försenade momsdeklarationen kvar, ska försöka få tag på revisorn. Ansökte om kvartalsredovisning, istället för per år, då det är rätt mycket pengar i moms att ligga ute med. Det blev godkänt och igår fick jag blanketten för jan-mar, så jag ligger inte så illa till som det kanske låter!

Nu har jag också bestämt att jag skämts färdigt för min aggressivitet gentemot mannen med bristande skrivkunskaper! Ner med lunchen och på ’et igen!

Som sonen sa förra året, så börjar rhoddirhonrhonbusken blomma nu. Tror den är planterad 1952 och verkar trivas