Ni vet, när man kommer ut på morgonen och inser att det inte skrapat rent i gödselrännan. Nej, de flesta vet det inte, men det är inget bra, för upplysning. Precis när vi lokaliserat slangbrottet till den del som ligger i rör under betonggolvet, ramlade inköparen från Sydved in. Ville säga hej och fråga om vi var nöjda med deras arbete. Han tipsade oss då om att pressa ny slang hos entreprenören med skogsmaskinerna, istället för att åka till den svinigt dyra firman i stan.

Sagt och gjort så tog jag med mig drängen på bygderesa, långt ut i tjottahejti eftersom vi fick nys om att de byggt ny lagård för några år sedan. Visade sig att det tog ca fem minuter längre att ta sig dit jämfört med till stan, de var väldigt trevliga och ställer upp kväll som helg om de är hemma! Och säkert inte dyrare, så det kan mycket väl bli fler resor dit…

Det är ju ett skitjobb att stå i en 1,10m djup kulvert och leta oljepys! Vill till att ha tvärdrag så man inte blir helt vimsig av ångorna. Men det kunde varit värre. Med full lagård blir det betydligt mer gödsel att klafsa runt i!

Väl hemma igen sattes slangen på plats. Tack och lov en smidig slang, bara 6.80 m lång, och satt ganska bra till, så vi slapp riva upp hela lagårdsgolvet för att komma till. Lagom till att vi skulle provköra, kom frågan! ”Du satte väl dit packningen?” Nix, den låg så fint kvar i min ficka, så lossa och skruva dit.

Glad i hågen att vi inte börjar slå gräs denna vecka, det skulle säkert gå åt pipan. Menar – fått vattenläcka lappad över helgen så att det kunde fixas på en vardag, sedan går en hydraulslang i utgödslingen fredag morgon, så den kan fixas en vardag. Allt med endast 22 av 100 djurplatser upptagna. Sån tur har man inte igen!

Kvällen har gått åt till röjsågen med trimmerhuvudet. Gör mycket på utseendet runt byggnaderna när det långa gräset kommer bort! Mannen min har under tiden gjutit två nya fundament att sätta bikupor på. Man kan fira fredagkväll på många sätt!

Nu har jag mellanlandat i duschen, fastnat på altanen med ett glas vatten och några chips, man måste ju se till att hålla vikten! Sen blir det sovmorgon imorgon, så vem lär vakna kl 7??!

Jag sa hej, och vill gärna tro att de gjorde det samma!

Trevlig helg