Bina har fått fnatt! De drar in nåt fruktansvärt med honung nu. Vi hade tänkt dela ett samhälle idag, men vår drottning var försvunnen (tillfälligt får vi hoppas) så vi gjorde en rejäl avläggare i den nya kupan istället. Hörde av min vän Jirka att hans drottning också försvunnit för dagen, så damerna kanske hade skvallermöte i byn mitt emellan oss…

Spika, spika, spika ramar. Vi som hade så bra förråd…

Ett par timmars vansinne och en högtryckstvätt visade sig göra underverk på altanen. Får passa på att citera närmsta grannen: ”Nån j-a bonne gödslar så förbannat att det inte är lönt att vare sig lägga plattor eller måla huset då det blir grönt direkt!” Undrar hur man får tag på den där skitstövel-bonnen. När det gröna kom bort syntes det var det är läge att måla om… Får se om tid OCH motivation till det infinner sig samtidigt någon gång. Det är ju ingen större risk att någon annan kommer att göra det, så ingen anledning till stress.Med viss ansträngning går det ju att se var jag varit…

Kånkade ut kycklingburarna igår! Plockade ut de jag tror är tuppar, då hönorna ska in i hönshuset så snart nya hönsgården är färdig, någon som dessutom grundmålades igår! Vid halv elva tog färgblandningen slut och jag var totalt sönderäten av knott (var kommer de ifrån? Borde de inte torkat bort!!!???).

Precis målat en del färdig nu, men blev helt nerkyld. Bara 20 grader och blåser ju idag! Så en, faktiskt, varm dusch och ladda inför sjödoppet imorgon. Har inte varit och tittat på ett par dagar, men djuren började skrika nåt galet när de såg mig gå över vägen innan, så de vill väl flyttas, och då måste det stängslas ut i kalla vattnet. Passar kanske att göra det före avresan på tjej-brunch jag är bjuden på imorgon.

Fick dessutom idag höra att det är var mans uppgift att tämja sin kvinna. Så kom an hjärtat, bjud upp till fight. Jag satsar på dig, det lär nog ingen annan som känner oss att göra<3

På det stora hela en bra dag. Luften är rensad ordentligt och oket lyftat från axlarna. Mannen iväg på sin gård och klipper gräs efter bi-koll där, kanske kommer han hem innan jag somnat, men det är ju ljust länge…

Trevlig nationaldag på er!