Jaha, då var slåttertiden igång då. Eller den har smygstartat i alla fall. UV-läger på åkrarna nästa vecka, så får se till att rädda vad som räddas kan innan dess. En fördel med torkan är att vi också kunde slå en surhåla, som vi inte kunnat bruka på ett par år! Gott det, eftersom Länsstyrelsen ville ta bort marken helt från min EU-ansökan, då den ansågs som obrukbar och vi skickade iväg ett snyft-mail om att det har varit såååå blött flera år på rad och OM det bara torkar upp så ääääääääär det bra mark… Inget ont utan något gott. Annars är det rätt beklämmande att titta ut över markerna nu. På mina höglänta, fina marker med härligt torr sandjord är det nu extremt torrt och börjar bli sönderbränt. Det har varit två riktigt bra gräsår nu, inte rekordår, men riktigt bra, så väljer att jämföra med 2008, då allt bara var damm och det gavs 12 balar på 5 hektar… Årets sådd kom upp en bit men har ingen chans att utvecklas så om inte regnet kommer snart bränns rötterna av och allt är ogjort arbete.

I alla fall var det tänkt att pressen skulle gå efter den ”nya” traktorn. Och OJ, vad pluttig pressen blev. Det må vara, men det eluttag som pressen behöver för all kommunikation med datorn och kommandon, visade sig vara ur funktion. Sanningen att säga blev det smidigare att hänga pressen på den ”vanliga” traktorn än att börja söka elfel.

Bara nätet tog så blev det ju faktiskt en riktigt fin första-bale. Och sen verkar det ju vara viktigt att köra lövat så här i student- och bröllopstider, så jag är med!

Pressen ja. Detta skrammelspöke är ett kapitel för sig. Rasslar och lever, funkar för det mesta men ser ut som en skrothög. Och självklart gammal nog att stelna till efter stillastående. (Tror jag ska börja köra snö med den, det ska ju ändå bli ”vita bollar”, om sta’borna säger. Varför inte? När man kan ha en naken unge åkandes spark i trädgården i juni?! Förklaring kommen en annan gång) För att få nät runt första balen tror jag det inte räcker med tjugo omträdningar för att den bara rullade nät runt valsen istället för att skicka in nätet i pressen så det kunde gå runt balen. Rumpa och lår genomgångna idag, tror jag trädde om nätet 50-60 gånger på 20 balar… Men nu kan det ju bara bli bättre! (Eller?)

”Lindningsanordning stannat” Nähä, undrar varför….?!

Väl hemma har det blivit målat en sista gång i hönsgården, åtminstone det jag räckte och vågade. Har inte tid att planera in nån invaliditet nu, så tänker inte be om problem. Mannen min offrade sig och pallade upp sågbockar och grejor istället. (Har inte sett honom sen dess heller…(!))

Lyxar till det med nybakta muffins till kvällsfikat, och det luktar läge att plocka ut dem ur ugnen nu!