Som jag nämnt tidigare är det torrt. Tillräckligt torrt för att jag idag har kunnat gå på den ”torra flodbanken” där jag hittat torrlagd taggtråd som nu är upprullad. Vilket elände. Men jag har ju också full förståelse att det är smidigare att lämna den! Ännu skönare är det när den är borta och nu är den sträckan väck! Duktiga mig! Bara några kilometer kvar…

Var är vattnet? Här brukar vara problem att ta sig över…

Taggtråden syns knappt i gräset. Dragit meter för meter, skakat av det värsta, gått tillbaka och rullat. Igen och igen och igen

Känner mig lik Morfar idag. Han har ”alltid” bara haft problem med vänster sida. Jag har en bula i vänster tinning, troligt sen jag dundrade in i trappan på väg till badrummet. Min vänstra handled är rejält överansträngd efter allt rullande på valsar som bara ville ha närkontakt med nät igår. Och när jag vände runt i tvättstugan innan sved det till i knät, troligen en kombo av allt hoppande i och ur traktorn igår, och den snedvridna felbelastade ställningen idag med en taggtrådsrulle framför mig.

Den där tjuren, han är inte liten, som sonen säger…

Jirka varit förbi med en hundbur som jag ska stoppa en ruvande höna i (har ju kycklingar på alla mina reservställen), och förhoppningsvis försvinner hennes lust. Han hämtade också vax till biramar som mannen hade hem när han ändå köpte till oss, och lite gräsfrö att spruta ut i surhålan vi kunnat harva nu. Han får gå dit med sin lilla handvevade såmaskin! Tjänster och gentjänster!

Mannen är ute och grejar med hönsgården och kört ett varv med jordfräsen, kanske kan några grönsaksfrö komma i backen inom snar framtid.

En omgång maränger nyss ute ur ugnen. En chokladkaka på väg in innan äggulorna blir förstörda och rabarbersaften i grytan får rinna över natten så får den koka med socker imorgon.

Precis suttit och rapporterat till Jordbruksverket en massa siffror om hur mycket mark jag brukar, vad som är mitt och inte. Jag var ”utvald”, (Jippie, vilken ära…), och hade helst sluppit! Men är det krav så är det. Imorgon ska jag till däckfirman med pyspunkan på traktorn, länge sen han fick sånt skituppdrag av mig, så dags att påminna honom!

Kanske att man kunde komma i säng före midnatt ikväll. Kanske…