Igår blev det ett gympingpass med att kränga traktordäck tillsammans med lokala däckfirman. Smygpunka brukar hålla länge och sedan när man minst anar är det kört. När det är minst lämpligt. Det är i skörden det… In på bygghandeln och fixa med lite grejor för att få på frontvikterna på 650:n, de gamla bultarna tåldes inte att tas bort när servokolven fixades. Och oj vad långa halsar folk får när en traktor startar på en parkering! Förlåt du tunnhårige man med vitt skägg och XL på rumpan om du vred ryggen ur led men du blev nog en halvmeter längre! Halvvägs hem insåg jag att trallskruven (till ännu en bikupa) blev kvar på disken… Hemma blev det att flytta en grupp djur och köra vattenvagnar kors och tvärs! Hem och fylla dem i sjön, iväg till djuren igen.

På eftermiddagen drog hela familjen iväg till Mormor och Morfar, lämnade godis till tjurarna, fikade och besökte Bokbussen. Hem och flytta mig till annan bil och iväg på bikurs.

Vildvinet börjar ta överhand, men än så länge syns fönsterna…

När jag kom hem hittade jag mannen däckad på soffan, äntligen lyssnade han och lät kroppen vinna, så jag gick ut med hackan och fick äntligen ner några frö i grönsakslandet. Väl inne igen, valde jag ut en Bok! Just det, med stort B!

Det har varit mycket att göra, så inte unnat mig att läsa. För när jag läser, så LÄSER jag. Det gnälls över att kvinnor stressar på toa, ingen risk! Tänderna är aldrig så välborstade som när man kan tjyva ett par minuter extra med boken. Frukostarna blir lååånga och mannen blir vansinnig för att allt stannar upp! Men ingen skulle acceptera att titta på film ett par minuter i sträck och tro att man kan hänga med i handlingen! Hävdar jag!

Haft telefonen i åtta månader och en dag. Inne på fjärde skalet. Mitt jobb sliter! Leve internethandel med fri frakt! Men vilket rabalder det blev att jag hade en blå ”Hallå” idag. Jag borde lärt mig, det är andra gången jag har en tvååring…

Drängen frågade om dagsplaneringen idag, sa att jag sett att jag borde ha en stund inne. För att städa… Med Hjort/Rosenfeldts senaste kriminalare ”De underkända” inom räckhåll… Ha…ha…ha… Vem försöker jag lura?

Blev en shoppingresa istället! Till guldaffären Reftele Lantmän. Drängen var med, behövde nya skor och så några säckar kycklingfoder. På väg hem blev det ett stopp på bygghandeln igen för att hämta min trallskruv.

Hemma städades andravåningen. Barnen fick turas om att dammsuga och torka golv i var sitt rum, och lillhönan sprang runt i en prinsessklänning som visade sig fälla nåt kopiöst med glitter, så kan väl sälja både mig och mannen som discokulor imorgon…

Födelsedagspresenten hon vägrat att prova tills idag. Glittrigt värre, kan jag säga…

Frusit hela dagen, råkallt på nåt vis, och blåser. Fem millimeter regn i natt var en bra början, nu vill vi ha 250 till innan midsommar! Tänt i spisen, nattat barnen och tänker drösa ner i min bok med gott samvete! Eller, borde diska först, ska bara läsa ett(?!) kapitel innan

Jag gillar citat! När de är bra!

Trevlig helg!