Idag helgas vilodagen i traktorn med pressen efter. Drängen slog sandjorden igår, det är katastrof! Vågar inte räfsa i det, då lär hälften dunsta, o vänta med pressning tills imorgon så lär jag inte hitta ”strängarna”… Rädda vad som räddas kan detta begynnande katastrofår! Hoppas på en suverän andraskörd!

Mannen i kyrkan. Söndagslediga drängen barnvakt. Jag ska vila på den sjunde dagen, men brukar hävda att ingen sagt att man måste börja veckan en måndag! Våra veckodagar kommer ju från asarna, och de har väl inget med kristendomen att göra, har jag för mig…

Så ja, jag skriver nu på telefonen, ensam på två hektar med pressen, o missar faktiskt inget ändå, mer än att få med bilder som inte verkar funka med luren.
Avslutar passande med en bonde-klassiker:
”Det är bättre att sitta i traktorn och tänka på Gud, än att sitta i kyrkan och tänka på skörden”