Blev väckt tjugo i sju, när jag låg och ignorerade väckarklockan. En ko gick förbi fönstret på väg till byn, stod det i ett sms. Kände direkt att det är kossan med den dåliga kalven, att kalven ligger död och hon letar efter den. Hopp i kläder och ner, mannen hemma då han skulle åka på UV-läger, men han fick snällt följa med. In med kossan, hittade kalven, levande med inte mycket mer, i fel hage. In med kossan igen som var på väg till byn igen. Drängen kom ner med djurkärran. Bedömde att kalven var så dålig att han inte skulle behöva lida tills veterinären kom, det hade gått för långt.
Hem med kossan, tacka grannfrun för att hon väckt barnen och fått på dem kläder. Iväg till dagis lagom till deras frukost. Hem. Ser lastbilen komma med nät och plast för att hämta traktorn. Lastade av plastpallen. Mannen tog traktor och bössa ner till kalven.
Vad gör vi med en högmjölkande ko? Utan kalv blir hon dålig, frågan är ju bara HUR dålig. Efter en kort diskussion på lagårdsbacken ringde jag till vår slaktbilschaufför och sa lite småskämtigt; Har du möjlighet att hämta en ko hos mig, senast imorgon?! Fick förklara situationen, och han skulle återkomma. Gjorde så efter några minuter med kommentar: Är hos dig om en halvtimma. Han var mer än halvvägs till slakteriet, härifrån sett, vände och kom för att hämta en ko hos mig. Är inte det service, så vad????! In o lite snabb frukost, lastade in plast och nät i ladan och var precis klar när bilen rullade in.
Totalt sett har allt klaffat fantastiskt bra, förutom att mannen missade samåkning till lägret och jag hann inte pressa innan tio som utlovat, men ändå! Dags för stängsel och djurflytt. Drängen startade pressen nu, får se om han klarar av att fixa ev problem som uppstår. Sen ska jag hämta barnen på dagis med. Vilken tid gör man det månntro?
Och undrar varför jag börjar känna av magkatarr…