Landat lite efter tisdagsförmiddagen!

Pressen ville inte alls samarbeta med drängen medan jag var och stängslade till en grupp djur, så jag fick ta ett allvarligt snack med honom (pressen alltså). Hotade med att bränna den först, sedan dränka resterna i sjön. Efter det gick den hyfsat. Vi har utvecklat ett eget litet språk, efter våra nio säsonger ihop…

Medan jag körde ihop gräset, så hämtade drängen och frun mina barn på dagis, tog hand om dem tills jag var färdig och bjöd oss sedan på middag. Är så tacksam för vårt generationsboende vid såna här tillfällen! Kanske inte hade varit lika poppis med föräldrar/svärföräldrar, men helt släktfritt funkar det för det mesta kanon.

Snabbt ner med maten och iväg på sommarfest på dagis!

Igår var jag lat. Tillräckligt lat för att köra ner barnen på dagis och sedan krypa ner i sängen en halvtimme till med grannens katt på fötterna.

När jag väl masat mig upp var det dags för stängsling ut i en sjö utan vatten. Hoppas att ungdjuren inte är helt fnattiga i att bada, då lär jag få problem!

Här tog tråden slut. Då var den en bit ut i vattnet förra våren… Hej och hå, skarva på

Visst är det bra att arrendera ett hjorthägn, men alla öppningar går ju ut på stora vägen, så då måste ju kvigorna det också! Klarade oss utan en enda bil! Jippie!

Körde barnen till Mormor och Morfar och skulle iväg på biträff sedan. Insåg då att ”we were running out of gas…” Whops! Snyltade lite ur Morfars gräsklippardunk och liftade sedan med en annan bigubbe, efter att vi parkerat på en skogsväg. Och, visade det sig när vi kom tillbaka, testat grannsamverkan i bygden rejält. Det stod en bil parkerad bakom vår, så vi inte kom ut igen! En man (Morfars skotarförare) kom gåendes från skogen och sa att de kollat upp bilen och misstänkte att det var vår. Medan vi pratade ringde hans mobil och han fick redogöra (lämna vittnesuppgifter!??) till en annan och blåsa faran över!

Idag är tre grupper djur flyttade. Släppte ett gäng först och kollade stängsel sen, inte helt begåvat, men denna gång funkade det! I eftermiddag borde huset få sig en omgång, man blir ju helt deprimerad av att komma in, så bättre att hålla sig ute, sen smyga in i mörkret och tassa i säng. Dessutom finns det oroväckande mycket plats i frysen, så det får vi (jag) nog råda bot på!

Är det? Är det en hägring? Det är VATTEN! Ingen vattenkörning till djuren mer? Det finns hopp, om än ett litet!

Djuren flyttade till Rännesbroabiten! Lagården är borta, men rännesbroa står kvar!

Söker ägaren till denna Foppatoffel. Misstänker vem du är och detta skodon återfinnes ca 100 m rakt ut från din postlåda, i hagen, där jag anar att din hund lagt den!

Och precis i detta nu ringde det på dörren. En man från UV-lägret som fått dagsfärsk fisk över, hämtad i Göteborg imorse. Räckte tydligen till alla tre hushållen på gården, lät det som! Tack och bock! Middagen räddad. Tur jag inte börjat med kycklingsoppan!

Avslutar med att gratta Trelleborgarn på 30-årsdagen. Och att gratta Chicago-syrran på 32-årsdagen!