Ja, vad ska man säga? Vi har nästan hållit söndag!

Började med en lugn morgon, följt av en promenad till lägerområdet för avslutning. Fick en tavla och en påse med penslar tillverkade i Bankeryd, tror jag det var. Flera olika sorter i alla fall, som tack för att jag upplåtit mark till dem och sett till att gräset var slaget. Dessutom har vi under en vecka haft en ”butikskyl” ståendes i mjölkrummet åt dem, då Arla sponsrat med mjölk och fil (där sänktes avräkningspriset ytterligare några ören) och igår när kylen försvann hittade vi typ femton liter filmjölk i kylskåpet i mjölkrummet. Undrar vad det blir till frukost framöver!??

Som en cirkus! Full aktivitet och tre timmar senare bara bajamajorna kvar! Lugnet lägger sig och det dröjer ett år till nästa gång

När vi gått hem igen satte vi oss på altanen där drängens fru bjöd på fika. Strax därefter kom ett gammal bekant par till dem och slog sig ner med oss på altanen så där blev vi sittandes. Drängen med fru, två bekanta, för mig främlingar, och så jag, på vår altan! Så det kan bli!

Mannen kom hem från sitt lägeravslut och tältrivning och vi funderade på om vi skulle sätta taknät på hönsgården, riva odlingskragar eller bara skita i allt och sitta kvar! Vi satt kvar. Nästan.

Jag gick till bina för att sätta tillbaka slungade ramar till dem, och lillhönan kom direkt ”Jag med bi”, så förskrämd blev hon över sticken. Efter bina flyttade vi tuppburarna. Kan väl säga att det blev chicken race i trädgården när två tuppar råkade komma under burarna och smita… Men det gick bra att håva in dem och nu har de nytt gräs att äta i några dagar. Gräs som ännu inte är sönderbränt.

Tupp var det här!

Plockade fram cykeln, och det lossnade rejält för sonen. Tillräckligt för att syrran fick hamna i cykelstolen och vi gav oss ut på vägen en sväng. Senare var det självklart också väldigt viktigt att visa upp kunskaperna för drängen och fru, så det blev några vändor till. Kul när det lossnar då han nästan vägrat cykel tills idag. Får se hur det utvecklas!

Nyss så ringde dock en man som varit på föräldragården och gått, och sa att det ramlat träd över nya skogsvägen, så timmerbilarna kommer inte fram (just det, nyhugget, och så har det ju blåst något mer än bris idag). Så mannen får nog snällt hoppa i huggarkläderna och reda upp det denna söndagskväll. Tror jag ska fortsätta sitta still, kanske börja på en ny bok…:)

Undrar vad kommande måndag har att bjuda på, har ju lite si sådäringa erfarenheter av dem…