Lämnade frukostbordet för att åka en sväng till Jirka i ett försök att utröna om hans tjur blivit knäpp eller om bara Jirka blivit paranoid. Han har blivit knäpp! Tjuren alltså! Innan jag gick lämnade jag numret till slaktbilen!

Denna lilla fjällkossa är så makalöst fin, tycker jag! För att inte tala om hennes lilla kalv! Men vilket fruktansvärt ljud det är i henne!

Hem och plockade igenom de båda avläggarna. Den ena har en mäkta produktiv drottning, den andra har misslyckats och minskar i biantal.
Mitt i kupan ringde en djurlånare och sa att hennes stut inte stiger upp… Jippie! Åkte dit och fick upp killen, men han var vinglig i bakänden. Såg pigg och fin ut i resten av kroppen, så misstänker att hans instabilitet hänger ihop med en kvigas brunst för ett par dagar sedan! Halt, stenigt och backigt i kombo med ridande är inte alltid en bra kombo!
Det tog sin lilla tid att ta sig därifrån sedan. En stund vid fikabordet, en stund i hallen och sedan ytterligare en timme på gårdsplan…
Väl i bilen ringde en undersökare för kollektivtrafik. ”Hur ofta tar jag bussen? Vad anser jag om tillgängligheten? Bemöts jag trevligt? Hur ofta låter jag bilen stå till förmån för bussen? Hur ofta åker jag kollektivt? (en gång 2007). Hur troligt är det att jag skulle rekommendera vänner att ta kollektivtrafiken till mig? osv osv” Genomgående sämsta betyg! Bussen går på ena hållet under skoltid 07:10, 07:50, och andra hållet 14:15 o 16:00… Typ

Var ju på hållet så svängde inom Mormor och Morfar för en snabbtitt och fika innan jag pallrade mig av hemåt lagom till kvällsmat!

Inte för att jag vet vad det är för borrar! Men mängder med humlor i Mormors rabatt!

Mannen och barnen har hunnit prova på blockflöjt och tramporgel hos grannen, samt varit på uteteater i hembygdsparken (som jag missade)

En regnig förmiddag passar pyssel med plusplus, tycker femåringen. Lucky Luke på Jolly Jumper…

… och Lill-Russ, Billy Boy och Bamse!

Nattade barnen och gick ut till djuren. Hönorna skulle ha mat, tjurarna fördärvat ännu en låsgrind att svetsa (snart är alla elva genomgångna). Gick till landen för att hålla de andra djuren sällskap. Knott måste ju klassas som sällskapsdjur så angelägna som de är av kontakt?!?!! Började riva bort ensilaget jag la i jordgubbslandet. Det odlar ogräs och sniglar – och gubbarna möglar! Bort med skiten och ladda för ännu en ny vecka!

Även knotten blev mig övermäktig, men jag är inte orolig att jag inte ska se var jag slutat… Leve renheten!

Hönapöna är något mer förvirrade än vanligt i sin nya hönsgård. Men ogräs uppskattar de fortfarande!