Inte helt smidigt att plocka jordgubbar med grannens katt som stjälpreda. En som jagar varenda allt som rör sig bland plantorna…

Och så kommer Partyt i surhålan här:Upp kom spöket i alla fall och hektar efter hektar river den gamle gubben ner. Har själv pressat två kvällar, sedan barnen nattats. Det börjar vara lite knivigt att se strängarna framåt midnatt. Tog därför tidigare kväll igår. Idag skulle jag dra vidare, men har ännu inte kommit iväg. Smet från jobbet för att följa med Mor och barn till Hembygdsparken för en fika, sen tappade jag luften totalt, så till och med drängen ordinerade mig ryggläge. Man känner sig lite bortskämd som kan vara iväg och köra i ”lugn och ro” i vetskap om att barnen har det bra. Lillan blir utkörd när hon börjar pipa. Köket rullar på. Bullar och bröd som kommit både från min moster och mormor och maten färdiglagad. Något som är jättekonstigt. Vanligen är det först-hemma-startar-middag. Nu plötsligt får man en tid för mat. Man känner sig även som Bygglovs-medverkarna när man kommer hem. Man har ingen aning om vad som hänt eller vad man kan förvänta sig. Hela köket är utrivet, idag försvann även vasken och därmed vatten. Golv är lagt och kakel påbörjat. Heja heja!

Nu ska jag kurera mitt trötthetsillamående med en åttatimmarslur. God natt!