Efter att vi faktiskt kom upp, åt och kom iväg endast med vetskapen om att en kvart till på morgonen vore en bra idé, var både son och dotter nöjda med dagen. Lillhönan såg fram emot dagis, så hon ”får äta god mat!” Tack för den, unge! Idag har det pressats havre. Så nu är det bara tolv hektar kvar. Får jag lika bra utdelning på det som på bitarna idag ska jag vara nöjd. Förra året hade jag femtiosju havrebalar på strax under tio hektar. Dagens tre hektar gav sextiotvå styck!

Lillasyster somnade i bilen på väg till fritids så hon lades över i vagnen hemma. Jag konstaterade att drängarna inte hunnit vänta på mig utan gjort klart i lagården, så stack ut till nuvarande basen på föräldragården och kopplade strängaren. Kom hem ett par timmar senare och hann precis plocka fram lite ätbart när det vaknades i vagnen. Plocka lite, hänga tvätt, pensla fogar, olja bänkskivor och luncha så var det läge att tanka lillan igen, somna henne och sticka med pressen. Stenigt och dant, så pressen slog ifrån mer än en gång så jag fick snurra pickupen baklänges och trassla ut sten. Måtte bråten hålla!

Amning halv två, gröt vid vaknandet kring halv fem och en rejält mjölkenödig morsa halv åtta så slocknade lillan som klubbad i sängen. Skönt, tyckte jag!

Hann ju aldrig med att ställa iordning inför en bra ”före-bild” då snickarna rev väggen en vecka för tidigt, men tänkte ge er en hint om vad vi, Mor och B gjort under semestern. För ungefär fem veckor sedan såg det ut så här (notera den stora bänkytan!):

Byebye hemska tråkiga, fula, slitna plastmatta och välkommen parkett! Vecka 28 gav en stor skjuts framåt, mest tack vare B. Och mitt i vår största ensilage-rusch…När kaklet kom på plats blev det inte längre gamla och nya, det blev en enhetFlytt på stommarna! Och på plats!En lampa som aldrig monterats någon annanstans fick sig en fuling i kontakten och lite mattvärp i en krok, så får vi lite ljus i väntan på elektrikern i alla fall! Notera bänkytan! Visst är det småpillet kvar. Och så väntar vi på vår nya måttbeställda diskbänk. Det ska bli skönt med vardag nu, så man får vila upp sig lite! Listerna i köket ska upp medan vi pustar, sen är det bara att dra igång med sovrummet.Avslutar med chocken över att majskroken klistrat fast på underläppen! Nu ska jag försöka gräva fram maken från klädkammaren. Jo, det är sant. Jag har en man i garderoben… God Natt!