Nya favvo-posen. Kom in en dag och hittade hovtången i fickan. Där ska den inte vara, så jag placerade den på ett fiffigt ställe med vetskap om att den skulle vara bortglömd till eftermiddagen när foten skulle i stöveln. Vid fyratiden blev jag precis lika snabb-ilsk som jag misstänkte vid tio! Mission completed och tången på rätt ställe! Olika modell på ägg! – Och det har blivit en miss med det lilla. Nån höna glömde tillverkningssteg 2-9 på tioskalan. Glad att kvigan inte kom på att hon var halvlös, då jag glömt bort att åtgärda ett par dagar… ”Tar det sen, när jag gjort klart rutinerna…” Jo tjena!Redo för fredagsbad!

Det kanske inte händer mycket varje dag, men något litet varje
dag! I alla fall uppe i rummet. Lördagen spenderades en stund i färghandeln och
spikade tapeter. Åtminstone i bildlig mening.

Söndagen tillbringades hos di gamle med middag. Smidigt att
lämna in ägg och köttfärs och få middag och vid tillfälle färdiga köttbullar och
biffar att stoppa i frysen! När jag ”ändå var på hållet” hade jag
bokat in en stund på akupressur igen. Kom dit och vi bestämde att starta med en
kopp te och lite prat. Men precis som på seminariet var det där lilla
stunden…rätt lång… Typ hade det plötsligt gått över en och en halv timme
och vi hade ännu inte kommit igång med behandlingen. Bara att dra iväg ett sms
om att jag skulle dröja ännu en stund och att de gärna fick fika utan mig.

Ibland är en stunds prat den bästa terapin!

Var tidiga kvällen när vi väl var hemma. Tutigt i lagården med
hungriga kor, men de fick snällt vänta en stund till medan vi åt en gemensam
kvällsmat i familjen.

Lite halvtaskigt väder i måndags, så istället för att asa
runt på släp bestämde dåren i mig att istället ta en runda till Ullared. Det
sades ju vara årets deppigaste dag, så varför inte slå spiken i kistan liksom? Årets
fattigaste vecka, växande barn och stundande födelsedagar… Sagt och gjort. Låg
i sjuttio hela vägen. Gick upp på åttio en kort stund, men det blinkade så
fasligt på instrumentbrädan då. Döm min förvåning över att stanna på macken och få bilen tankad! Gick ett gubbe och sopade kring pumparna och innan jag hunnit få ner kortet i plånboken igen stod han med handtaget i fyllningsröret och undrade om jag skulle ha full tank! Jag är inte tillräckligt gammal för att vara bortskämd med sådant, men ett trevligt inslag var det!

Och vilken chock att komma ner till Gekås sen! Fick liksom nästan
känslan av att stället var utrymt. Aldrig varit med om maken! Bara det att jag
gick rakt in till kassan och lastade upp sedan.

Men först en liten behandling av storlekar;

Maken ringde ganska sent i min resa: ”Jag skulle behöva
ett par jeans i den storleken!” – Så vad då? Jag kan inte köpa byxor till
dig! ”Jojo, det är den storleken och det märket, har haft flera såna
par!”

Är det bara jag som tänker skicka iväg en rasande skrivelse
till lämplig myndighet för orättvisa?!?? Ok, jag har själv storlek 37 i byxor.
De flesta vet att det inte finns damstorlek i ”37”. Alltså är det
bara att spana in nån modell man kanske kan tänka sig att ha (vaaaaarför ska alla
vara så jäkla stupröriga i benen???!!) och sedan släpa med sig två storlekar av
berörda byxor, 36 och 38, in i provhytten. Första paret – foten kom ungefär
till motsvarande knähöjd. Enkelt att inse att OM jag skulle krångla med att dra
på de där, skulle det sannolikt behövts en hel hord av avkläderskor för att få
av dem. Eller demontering av fot. Storlek 38 – som en smäck! Jeans nr 2. Börjar med storlek 38. Tjena!
Var är den andra halvan av mig som får plats här då? Storlek 36, nä, kan
fortfarande nyttja BH:n som livrem med tanke på höjden i midjan…

Fuskigt?! No shit, Sherlock!

På hemväg stannade jag till ungefär halvvägs och fick middag
hos gymnasiekamraten innan sista etappen hem påbörjades. Fick tag på Mor så hon
var med mig i luren sista två milen. Oj, vad trött jag var. Tillräckligt för
att köra igenom sista rondellen, fortsätta på rätt väg och plötsligt komma på
mig med tanken ”nämen, brukar det ligga ett gult hus på vägkanten Här?!”
och en ganska abrupt insikt i att det var ganska jättedags att svänga in på småvägarna hem! (Jag
var själv på vägarna!) Urhereforden var en liten, kompakt, hornad ko. För att få bukt med hornen korsades de för många generationer sedan med Angus, en likvärdig ko som besitter den dominanta genen för hornlöshet. Ännu ibland slår vissa drag igenom, bland annat den dominanta, svarta kofärgen! Vilken kosserad!

Igår var det dags att ta itu med en Lantmännenresa. Inte
alls kul med rådande väglag, men känns rätt bra att jag har resan bakom mig.

Idag har varit en sån där totalt omotiverad dag. Ingen lust
till något. Däremot har jag besiktigat bilen, handlat, satt en yoggi, bakat bröd, målat i
rummet och slutslipat det som är klart, tvättat några omgångar, städat av,
sanerat och rensat leksakshyllan, beställt märken till kommande kalvar och jag
har fortfarande inte ens motivation till att vara nöjd över vad jag gjort idag. Jag är bara trött. Och sa jag omotiverad? Skurade skohyllan (för första gången misstänker jag) och under den. Tror golvet ljusnade… Ungarna hade en del teckningar att sortera! Finns mycket att tända i spisen med ett tag framöver! Nu är det (för tillfället) ordning där också!

Ska ta en kvällsfika nu och krypa ner i alla fall. Hoppas på
bättre go i psyket imorgon.

Hade direktsänd realityshow igår. Selma inspekterade garderoben, våning för våning. Hur hon nu lyckades ta sig dit… Avslutet var lika elegant som misstänkt – knycken ner en våning uteblev och istället en vrålduns i golvet två meter ner! SEN kunde vi släcka lampan. Morgonen var seg. Väldigt seg. Tre brummande Scaniamotorer och två katter á åtta och elva kilo på magen underlättar inte! Igår valde hon pepparkaksstassen som pyjamas, behövde dock sin ”mösscha” också och rotade reda på den. Imorse lämnade jag bordet för ett toabesök och återkom till min plats upptagen…Vacker morgon!

Prat som terapi ja. En vän bytte nyligen bil, och
kommentaren var nu ”Den är så ’halfotad’! Fasen vilka runda hjul det är på den!” Jag kunde
ju inte låta bli att under asgarv undra hurdana hjulen på den gamla bilen såg ut…

Och minns någon mina dispyter med autokorrekt? – Jag fick en
bild för några dagar sedan. På en otroligt tjock ko. Texten under löd
”Kondom ska kalva om tidigast 14 dagar”.

Jag kan ha missuppfattat något, men jag trodde att kondom skulle
motverka kalvning… Någon far med falsk marknadsföring!
God natt