Undrar om detta kan klassas som Torpens år. Det är väldigt
roligt att leta runt i alla fall, när man hittar nåt. Lägg där till ett par vänner,
skapligt väder och en massa kantareller, så blir det riktig bonus.

Två ”nya” torp hittade vi, varav det ena hade en
väldigt fin jordkällare att stolta med. Sen är det ju ”bara” kring
åttio år sedan stället revs, så…

Så vacker välvning av stenarna i taket. Det är ett hantverk! UTAN ingenjörskonst!De glömde få med sig pottan, men det kanske var en skitsak!?

Oavsett finns det mycket att kika på kring hemmaplan! Jag
kanske skulle köpa mig en drever – och lära känna min hembygd!?

Lite maränglek:)

Veckan har varit blandad med stängsel, rivning av stängsel,
stängsel, blåbärsplockning med sonen och Morfar, kvällsmat hos Mormor (svårt
att neka när jag hade med mig korv,
mjölk och spenat!) lite mer stängsel, injagade – och utjagade – av djur (leve
spannen!), stängsel, start av sonens fotbollsträning och djurkörning.

Vem brukar gnälla om dåligt benutrymme för bakåtåkande barn?!

Tjur åter från inhägnad av pumphus. ar ju trevligare att gå där i grönskan än i hagen. Fottvätt på köpet då han vadade i dammen. Och gruppen nedan ser ju harmonisk ut – inte alls som tolv timmar tidigare då jag mötte dem i fullt sken på landsvägen. Jag kom i full fart från mitt håll och vad den stackars snälle tysken, som stod på vägkanten och blinkade med helljuset tänkte, när jag nitade mitt i flocken några decimeter från en ko, vet jag inte. Jag hade säkerligen idiotförklarat mig om jag varit han. Flocken hejdades i alla fall, och efter mig och spannen så var de inne på ett par minuter i en annan hage.Idag lämnar vi åter över stafettpinnen – det har blivit dags för bröllopet på östkusten! Djurvaktare finnes men det konstigaste är väl att lämna över hus och barn till mamma. Första gången de ska ha barnen över natt och dessutom i vårt hus?!! Måtte inte liken ramla ut från sina gömmor;PHa en trevlig helg!