Äntligen en dag som känts lite mindre dålig. Eller rentav lite bättre.

Startade med att vila frukost några minuter. Det var vad jag hann med innan Morfar ringde och var snackig. Lagom tills vi la på var drängen redo för kopplingshjälp och avfärd till stan med strängläggaren för service.

Jag drog vidare och satte stängsel. Släppte ut hela gänget mellan två sommarstugor och höll tummarna att en skitig bonde var mer lockande än en höstig rabatt. Tur för mig, så de följde med fint över åkrarna till nästa hage. Färden finns att följa på mina stories på Instagram.

Lagom att plocka på sig ett knippe stolpar för att ha lite att börja med imorgon och dra nosen mot dagis. Faktiskt bara en minut sen idag, igår var det fem så imorgon kanske jag kan skryta med att vara i tid!?

”E din bil, mamma?”

På väg dit upptäckte jag dock en kviga som trillat genom stänget, så var att ta med lite lagom tråkiga, gnälliga barn och dra upp den där tråden jag haft i plan hela veckan. Ut med hela gruppen och hem till serviceteknikern som stod i kulverten.

Hjälpligt fick han igång utgödslingen och en beställning på reservdelar är gjord.

Jag lappade ihop mina avskiljare i hönshuset och riggade mig med pannlampa och sorterade ut mina tuppar från hönorna. Behöver jag säga att hönorna inte får en lugn stund med fjorton tuppar som tävlar och slåss om deras gunst? Slakta tuppar är också på Att-göra-listan, var inte oroliga.

Lagom till slötitta-på-TV-dåsigheten infann sig nu för en stund sedan ryckte grannen upp dörren och skrek om hjälp för en rykande TV. Jäklar, jag visste inte att min man kunde vara så snabb!

Ingen skada sedd förutom en kraftig stank av bränd plast som de får vädra ut. Måste hettat till rejält i Bonde Söker Fru!

Igår fortsatte kampen mot gödsel. Hinkade ut närmre femtonhundra liter ur kulverten (varje led i kroppen skrek idag). Sent igår var det bara att konstatera att det fick bli ett fall för teknikern.

Fick hem min dieseltvätt. Men ursäkterna fortsätter hagla, för inte vill jag blöta ner mer än nödvändigt med en utgödsling som inte går! Inte hinner jag denna vecka heller för den delen.

Tjuren Party är slaktanmäld, men bonden blev för blödig för att slakta denna stora, fina och snälla tjur (och för lat för att leta reda på en ny – istället lär det bli större helvete nästa år när tjurar ska pusslas ut till korna utan att vara pappa till dem). Hade jag bestämt detta tidigare skulle jag släppt ihop honom när de andra kom dit, så är en chansning nu.

Började mindre bra då han rullades ner i surhålan. Party i surhålet, precis som de intressantaste bilderna i TraktorPower (fastkörningar). Slutet gott även där, men en timme går fort.

Lagom tills middagen var i ugnen kom samtal om kalv på vift. Hann peta in honom och springa ut i sjön för att trassla ut kringlan av ståltråd som lossnat från stolpen längst ut och käkade upp strömmen. Det var kallt!

Lagom tills middagen ställdes på bordet kom nästa samtal om samma tjurkalv. Och han har inte gått stilla i sommar heller. När jag ätit hittade jag honom flera hundra meter ute på hygget, han sprang som en skrämd hare och dök snyggt in under stängslet sen.

Så, invigde lampan i djurkärran. Den jäkeln skulle IN. Sen när jag samlat ihop gänget hade jag plötsligt fyra kalvar och två kor på kärran, så lika bra att peta in den femte kalven också. Maken kom till hjälp lagom för att peta ut de båda korna och kalvarna kördes till uteboxen som Party lämnat tidigare, så var det lagom att gå in och läsa nattsagan med barnen.

Fika och sängen nu. Natt!