Lycka är att ha ett kök stort som en bowlinghall! Och Snobben hejar på.

Vet ni? Idag har jag stängslat det näst sista stället för året! Och jag har sån god lust att kräkas på allt vad stängsel heter. Fan vad trött jag är på stängsel.

Fick inviga min kabel under vägen som råkade hamna där samtidigt som den grävdes av för nedläggning av fiberkabel. Det funkade!

En tröst eller vad man kan kalla det är att jag har stora områden inhägnat. Så i stort sett allt material jag har är ute på vischan, men jag ligger inte efter med nån rivning. Det har det inte funnits utrymme för!

Har likväl ett par tusen stolpar att samla ihop inom några veckor. Och ett antal kilometer tråd att rulla upp…

Förbereder för vintern och nuvarande köldknäpp. Välter vattenbaljor och tömmer överblivet vatten från tankarna. Fick dock en liten chock när jag kom tillbaka från beteskollen…! Vacuum, så bara att försöka skruva av locket och ta ett steg tillbaka medan tanken pös upp igen.

Höstlovet har firats in med Hela Hallen Gungar – en sporthall full med hoppborgar. För lillan och mig blev det istället ett besök hos di gamle och Bokbussen. Mormor hade fått städsug i det fina höstvädret och gått ”med kissen (???) i taket”. Den lilla… Tja, hon hittade ett annat användningsområde:

Igår fixade jag en del i hos tjurarna. De stängdes in – igen – och det som betades i somras blev av med stängslet. Och nog för att SMHI varnat för strömt vatten, men ström i vatten är ingen hit. Tjurarna hade gått iväg (inom hägnet) pga dålig ström. Men så fort jag kopplade bort det som agerat vattenhåla i ån i sommar, den numera väldigt översvämmade ån, sa det skjuts upp i utmatningen. Och jag som använder näven som strömmätare blev abrupt påmind om mitt hål i stöveln och därmed blöta fot. Fick knyta ihop trådarna ståendes på ett ben. Nån självbevarelsedrift har man ju!

Borde ju ha en mindre överfartsväg här. Jag var inte sugen på att prova hållfastheten. Eller min balans!

Båda hörnen i soffan var upptagna när jag skulle kura ner mig med boken. Så det fick bli sängen för min del. Hann ju dock knappt ner innan Selma anslöt.

Hann ur sängen idag innan katta ockuperade kudden i alla fall. Man får vara glad för det lilla.

Hur många ägg på ett recept?!

Fått ett nytt uppdrag av dottern – baka bröd med mindre hål i! ”Det går ju inte att bre dessa!” Istället får nattens utmaning bli surdegskanelbullar: