Smygstartade dagen efter lagården med att baka. Surdegsbullarna hade jäst en hel del under natten, och bröddegen i kylen likaså. ”Långfrukost” således.

Hör och häpna! Efter denna bravad var det dags för nästa – lagårdstvätt! Äntligen är det igång, det brinner ju snart i knutarna! Syns på ett ungefär var jag varit också. En del är gjort, bara resten kvar. Fick en liten (!) kalv från en av mjölkkorna i onsdags också. En typisk ”13-kalv”. Vår gamla, gamla mjölkesko som alltid fick en liten fis till kalv. Nu ett barnbarn. Denna väger säkert inte tjugofem kilo. Och liten och skör, så fick hon packas in lite för skydd mot ångorna.

Med tanke på årets fodertillgång kan jag unna korna en ren tallrik att äta från…

Ett par timmars tvätt, sen tvätt av mig själv med lite mindre skitigt vatten (åtminstone innan!) och iväg med sonen för allergispruta.

Väl hemma mötte vi maken i dörren, på väg till UV. Precis värmt på middagen till oss två fick jag ett meddelande om turbulens i den stora djurgruppen. Hygglig prick som undersöker och rapporterar att felet inte låg på ”min” sida kanalen. Så kan det gå, när man lägger näsan i blöt, som han påpekade. Jag uppskattar den blötläggningen nåt så alldeles!

Då jag slapp rycka ut för egen del blev det istället sagoläsning för den minsta, och sedan ett röjarryck i skafferiet. Insåg att jag haft alldeles för lite tid, och mått alldeles för dåligt för att baka, men ändå hållit ungefärlig inköpstakt. Får bli en ändring från båda håll framöver. Rent och snyggt är det i skåp och lådor, och det syns minst lika väl som i lagårdstaket.

Tack och God Natt.