Vet ni?? Chockvarning!! – Jag klippte klart korna igår!!! Och jag blev visst abrupt nertryckt av drängen. Jag har sjutton kor kvar att klippa, klippte sex den ena dagen och hade nio kvar! Inget konstigt. Så står jag där dagen efter och klipper den femte kossan, perfekt, mer än halvvägs och maken hade lunchen klar där inne. Och så kommer drängen ”Ja, då har du sex kvar då!?” Nä, fyra! ”1-2-3-4-5-6 står här och är inte klippta…:?!” Jaha, blir sjutton minus sex inte nio, menade han!? Rätt hade gubbstrutten… Har i år klippt 41 kor, från halsband till has, och även juverna på de flesta. En fot har lyfts mot mig, dock missade jag att stoppa saxen i tid och stack den stackars kossan i en av alla vinklar i hasen, då får man regera. Av sex kokvigor som aldrig varit inne var det två som var lite skeptiska mot min närhet och saxen, men inte mer än att de steppat i sidled så långt bort från mig de kunnat, och jag följt efter. Mina kossor alltså.

En så fantastiskt gyllene, vacker päls! Synd att klippa henne. Dessutom syns valkarna ännu mer när hon är naken, precis som på de flesta;P

Bara saneringen kvar då… Lika mycket ludd på insidan av understället som utsidan av overallen…

Maken hade lunch ja, han vabbade med lillfisen som nattades med en bra dos feber i måndags. Dock sov hon 13,5 timme och kom nerskuttande i trappan pigg som en lärka.

”Ja e lite fuuuuk”

Ja, men god morgon i skiten igen då… Varför går du inte ordentligt nu då?

Drängen ställde den halvhavererade balen lite för nära visst…

Idag var det till att masa mig upp tidigt. Sovit illa i natt och vet inte hur många gånger jag tittat på klockan och de första siffrorna visade 02:xx. Blir så trött på mig. Men det var väl oro för att försova mig misstänker jag.

Tur jag inte är så tidig så ofta. Synd att riva upp korna ju!

Så det blev lagård tre timmar tidigare än en normal onsdag, dusch och sedan väckning av barn och morgonrutiner. Och tror ni skolbussen kom? Nix, fem i åtta (han brukar hämtas fem över halv) fick jag skicka även sonen i bilen, köra till dagis, köra till skolan och sedan halka iväg på byggkurs. En vanlig dag kunde han ju stått kvar, men kunde ju inte lämna honom där vind för våg när jag inte skulle hem igen. Trots sinkning var jag framme med en kvarts marginal, och ingen avåkning i snorhalkan.

Fick till och med träffa min telefonkollega. För andra gången i år och hittills. Skitskum känsla att anse sig känna en person väldigt väl utan och innan, dela det mesta mellan himmel och jord, lämpligt och olämpligt, och inte känna igen varandra i faktiska livet! Mycket märkligt… Mycket märkligt…

Dög den till mig duger den till henne, eller hur!?!:=)

Selma tar sin plats….

Kvällen idag känns bättre, trots mitt pulserande trötthetsillamående. Igår när jag nattat barnen och maken gått ut för småfix, kröp jag upp i soffan, lät chocken löpa ut, och grät. En av mina ungdomsidoler och trognaste stöd genom de svåra tonårsåren har lämnat livet, alldeles för tidigt. Nedan kommer ett axplock av mina favoritfraser, framförda av henne. Vila i frid, Marie.  

Du sa Inget här är givet, för sådant är livet

Jag lovar inga stjärnor i natt, allt jag lovar är en annan strand

There’s a time for the good in life, a time to kill the pain in life

Anyone who ever kissed in the rain, knows the whole meaning

Du ger mig lugn efter stormen

Genom regn och sol har du hjälpt mig att hålla ut

Allt jag önskat kom tillbaka till mig om igen

Här är jag, och jag glömmer aldrig det du sa.

Chasing your shadow moon and the water

Den fjärde vågen inifrån min själ, en våg av kärlek utan svek och skäl

Sometimes you wonder if this fight is worthwhile

Every time you leave the room I fell I’m fading like a flower, fading lika a rose, beaten by the storm

Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten, känna tro igen

Lay a whisper on my pillow

I’ll feed your heart and blow the dust from your eyes

Ännu blåser vindar som stillar sig till ro

Du finns kvar, och jag minns dig som den vän du var

Du lilla sparvöga, flyg över ängarna, dröm dina drömmar