Fredagar är maken pappaledig. Denna fredag spenderade han och flickorna med bullbak. Ljuva dofter att komma in till, och härligt med ungarnas engagemang!

Under eftermiddagen samlade vi ihop allt julpynt (tror vi) och passade på att släpa fram granen till värmeverket! Snäll gran, den barrade knappt något medan sekatören gick lös på grenarna.

I går hämtades storflickan av min moster för bad och övernattning. (Hade minst en kvar hemma som var totalt rosenrasande för att hon inte fick följa med!) Mycket märklig känsla att snart-sexåringen inte kom tillbaka. Väldigt tyst (de sa att de fick elva tysta timmar – den stund hon sov alltså!).

Maken åkte en runda till skogen och jag och de hemmavarande barnen tog en sväng upp till byn för att försöka värva röster i protest mot nedläggningen. Alla hushåll skrev på – två var dock inte hemma, och när vi väl var hemma blev det varm choklad-fika efter önskemål från barnen.

En lördagskväll i soffan med svansen mellan benen….

Idag drog jag igång att städa vår garderob. (Råkade se dammlagret när jag letade efter icke-juliga gardiner…) Så det är en jäkla snygg ordning och reda där nu! Synd att hela golvet i rummet är fullt av pryttlar som är utslängda för att hamna på sina rätta platser – som är upptagna av andra som ska flyttas till sina platser – som är upptagna av andra som ska flyttas till sina— Man ska låta bli och röra’t. Så enkelt är det.

Jag tycker att jag lagt på mig en del på sista tiden. Så antingen är det sjukt bra stretch i jeansen som inköptes i USA för tio år sedan, eller är det inte så illa som jag tror….

Sysslan ledde i alla fall till att vi glömde klockan lite och kom några minuter sent till våffelfikan hos moster för hemhämtning av vår dotter. Mycket prat blev det där, så kom hem ganska sent. Bara att börja med kvällsmat, natta barn och maken gick nyss till lagården.

Hoppas ni haft en bra helg!