Det var stooora ”hjortar” på Bruket en morgon!

Vilken torsdag det blev! Precis inkommen från lagården och fått på nånting över understället när bankkontakten kom. Hon hann undan med ungefär två minuter (de måste mött varandra i långa backen!) innan slakbilen rullade in på gården för att hämta nio tjurar. (Fick ”tillbaka” dem idag. De små var inte små… Det var de stora som var….stora!)

Lite komiskt var när slaktbilschauffören klev ur bilen – han var lika kass i rösten som mig! Så det var en osedvanligt tyst lastning denna gången. Inte för att det brukar gå varken vilt eller högljutt till, men ingen av oss kunde ju höja rösten för småprat heller. Vi firade lyckad lastning med varsin halstablett!

Sen han åkt med lasset hade jag faktiskt nästan en och en halv timme på mig att äta och duscha innan sonen skulle till sjukan för en allergispruta. Direkt hem med honom och snappa upp maken istället för att åka på föräldramöte inför skolstart. SEN fick vi åka hem och drösa i soffan efter lite kvällsmat. Och vila rösten igen.

Systrarna Trump

Lillepajken fyllde nio år och firades med gården på middag. Under lördagen kom stora familjen och firade alla tre barnen och söndagen spenderades i stilla mak med pussel, ett pussel, och ännu ett pussel. Lite revansch där, då jag i torsdags kväll plockade upp ett pussel, färgsorterade bitar och la på underlägg för att kunna samla ihop det när jag inte orkade mer för kvällen. Döm min förvåning när jag skulle slänga dit några bitar ”i farten” på fredagen och fann mitt bord och underlägg tomt. ”Jag städat, mamma!” (Vad gör man då?? Kan ju knappast skälla på henne!) Lite småglad att det bara handlade om 500 bitar – det är lagom för att man ska bli klar medan det ännu känns roligt.

500+300+500 = söndag slut.

Vilket väder det var sen! Fröken Ciara har demonterat delar av min ena båghall, svämmat över mina åkrar och knäckt eller vält lite träd. Men visst kunde det varit värre. Efter regn kommer sol.

Sportlovsaktiviteten ”Hela hallen gungar” är uppskattat av barnen när man ska dit. Och av föräldrarna när man äntligen får åka ifrån ljudnivån.

En tur där den minsta fick visa upp gaddarna ena dagen och åka till sjukan en annan. Ty det är som så att medan kommunen hävdar att invånarantalet minskar och det inte föds några barn, menar regionen att det fötts så många barn att vårt BVC i centralorten inte har kapacitet för alla, utan de nu fördelas på tre olika enheter i väntan på familjecentralen (var tal om den när sonen föddes också) – på sjukhuset i stan för vår treårskoll denna gången. Så nära sex mil, istället för tre, och tio minuters kontroll.

Detta skedde samma dag som vår stora tjej fyllde sex! Hem och fixa middag till gården med andra ord. Och tårta – prinsesstårta med ros!

Igår fick sonen åka iväg en sväng. Han fick akvareller av en vän till familjen och med dem tillhörde en introduktion. Vid hämtning av en väldigt nöjd son fick vi även middag. Lyx mitt i veckan!

Ett annat alster han kom hem med i veckan…

En sportlovsvecka går mot sitt slut, maken har varit rätt risig mellan varven och sexåringen var rejält blek om nosen nu vid läggning. Maken är iväg och barnen sover. Lugnt i huset och den sedvanliga oordningen har börjat infinna sig.

Nån som vågar gissa vilken sänghalva som är min, och vilken som tillhör den där som ändå snarkar i soffan?! Men plötsligt händer det!!!!!

En puskig helg verkar vänta, är tacksam att vi bor högt. Så får väl vara hemmasittare och försöka kurera oss.

Man behöver knappast högskolepoäng för att fatta att ägg går sönder ibland när det är fyra hönor i samma lilla fack, och den femte står utanför och väntar?! De har ju faktiskt bara sju fack till att dela upp sig på…

Tjuruslingarna hade lyckats välta sin häck – igen. Så nu är den ställd vid björken och fastbunden – igen. Några minuter går plötsligt fort, och skitigt är det, om ingen märkt det. Det tyckte både jag och Melker.

Årets första blommor fick komma in idag. Och när jag var en bit bort och rullade upp tråd konstaterade jag: ”Jag skiter i skörden i år! Tar långsemester istället.” Med denna massiva jättehög när halva stallsäsongen gått så…

Ha det bra där ute. Vad hittar ni andra på?