Den där lilla vi har i familjen. Charmig som få och söt som socker. Och på en halv sekund den värsta Hin Håle som någonsin existerat i världshistorien…

Just nu har hon kommit på att hon inte riktigt pratar rent, så hon övar på många ord, i synnerhet de som innehåller ”r”. Och vad roligt det låter, när uteslutandet av R plötsligt ersätts av både L, J och D, gärna samtidigt…

Jag fick ett tips av en god vän nu när ungarna hostade som värst – skiva en lök, täck den med kokande vatten i en skål och ställ på sängbordet! Inte en hostning från sonen nattetid efter det!! Sen att hela hans rum luktar löksoppa är väl en biverkning… Får testa det samma på den minsta nästa gång hon drar igång. Det tisslas och tasslas jämt och ständigt om att höja huvudändan på sängen vid förkylningar mm mm. Tro mig, jag har försökt med ALLT! Kuddar vid fötterna, kudde längs med henne. Rulla in henne i täcket och stoppa änden under madrassen… Likväl ligger hon någon annanstans varje morgon.

Förkylningarna börjar, peppa, peppa, ge med sig. Storflickan hostar på med sin astma och jag själv går med kroniskt dunkande ögonbryn, trots snart överdos på Ipren och kortisonnässpray. Jodå, Ipren tål jag tydligen hyfsat nu för tiden/för tillfället. Har i alla år räckt att läsa på förpackningen för att jag skullat bli tvärdålig på alla håll…

Sen tävlar vi ju lite, jag och storflickan. Om hennes lösa tänder eller min nagel lossnar först. Måste skryta med att jag nog vinner – nageluslingen sitter i knappt 1×2 mm i ena främre hörnet och likadant i det inre hörnet tvärs över… Alltså kan jag vippa på den på de flesta håll, skära sönder nagelbandet med den vassa kanten och fastna i precis allt jag inte trodde var möjligt. Och det är som en lös tand, en vippande sårskorpa eller ett kliande myggbett – det går helt enkelt inte att låta bli den!

Sonen skällde ut mig vid kvällssagan igår för att jag låg och vippade på den där nageln…

Efter fotbollsträning och middag idag tog vi oss iväg till den lilla skidbacken i grannsocken och fikade med våffla i den nya värmestugan. Vilket lyft mot den gamla!

Nu drar vi vidare mot ännu en fullspäckad vecka! Ha en bra sådan, där ute!