Visst är det tur att man har en pigg och livlig surdeg i kristiden då all jäst är slut på andra ställen!? I synnerhet som jag bakar 2-3 gånger i veckan. Och OM jag bakar med jäst så tar jag ca 5 gram och låter det jäsa hela dagen eller natten. Då räcker 50 gram länge. Ett litet tips bara!

De där kalvarna är födda samma dag. Den ena strax över fyrtio kilo, den andra femtiosju i födelsevikt. Jag föredrar ju att baxa runt på den lilla…

Maken fyllde år igår, han fick en kalv! (Två visade det sig senare) Men vilken segdragen förlossning! Tittade ju ut och flyttade kossan vid sju, och hon kalvade inte på hela 45 minuter!!

Vårdagjämning innebär väl vår och tvätt ute? Riktigt vårväder plötsligt också, fullt med bin i krokusen!

Lycka är att surras fast på rullatorn med drängen!

Insåg vid koll att en kviga saknades. Äntligen en kviga som har en fungerande instinkt. Lyckan var total med en ren, diande kalv i ligghallen i skydd från den kyliga nordanvinden (Nackdel med torv är att det aldrig ser riktigt rent ut som man tänker sig med en halmbädd….)

Vilken dag det varit idag! Efter avslutad lagård packade vi ihop oss och letade reda på ”Farmors soffa”. Fortsatte upp, upp och upp till ett kvarvarande torp, vackert som attan alltså, och tog en fika däruppe med milsvid utsikt. Vår fantastiska natur, både hemma och detta stenkast bort.

När vi tagit oss ner igen åkte vi bort till den andra gården och samlade ihop lite ved tillsammans. Ungarna hittade de perfekta bygga-koja-stenarna i kombination med trolor och mängder av bortkvistat granris. Och äntligen har vi hittat en fördel med vildsvinen – vi fick en perfekt eldgrop där på betesvallen där vi kunde grilla vår korv (med sjöutsikt) innan vi flyttade oss längre in i skogen före hemfärd till lagård igen.

Invigde maken födelsedagspresent. Mycket smidigare att grilla till fem med mer än ett grillspett.

”Jag är som en liten skotare!” (Han hade inte tid att invänta att kärran backades in via kvigornas hage!)

Underbara ungar. Inget gnissel när vi är ute och full fart i lagården med utfodring och kalvfösning både före och efter. (Lättvaggade idag!) Den där lilla är nästan lite väl obekymrad, vilket samtidigt känns riktigt bra, då hon bara för några veckor sedan knappt vågade gå in utan att hålla i handen. Stort minus är dock att även storflickan börjar visa allergisymptom. Jäkla skit alltså. Är så ledsen för detta!

Samtidigt finns det så mycket annan skit som en del får dras med, så vad är lite allergi, egentligen? Ha det bra hörrni!