Det är en jäkla skock kvigor när de radar upp sig! Och nedan ligger ett litet gäng större kvigor och solar sig på gärdet.

Väckt syskonen, klätt på sig, lekt ute i sandlådan och blött ner sig (- i fyra minus…?!), startat den rena diskmaskinen – med disktablett givetvis – och pärlat ett armband.

Detta hann familjens minsta med innan tjugo över sex imorse när jag vaknade… Hon är företagsam, den där lilla!

Igår när hon var med i lagården slängde jag av en hög hö till henne att leka i, och den var ypperlig att slå kullerbyttor i. Filmsnutt finns på instagram, @bondeniskarvhult.

Igår hanns det även med att födas kalv nummer 26 och 27 på 24 dagar, så det har tuffat på i ganska lagom takt för att hinnas med, känns det som. Har tre till på gång i snartid, men lagom tills jag sagt detta tidigare har några släppt till och det har inte blivit någon ”paus”. Mata på bara!!

En rolig tid, måste medges. Ungarna är eld och lågor och har varit med både morgon och kväll när de hunnit. Sonen ser sig som första kalvfösare och har rastats rejält när han föst ut dem till sin utebox efter avslutad måltid.

Mamma nyss uppbunden från kalvningsboxen och kalven ska ut i boxen via vågen för vägning och märkning.

Alla kalvar vägdes en eftermiddag och det ser lovande ut just nu. Har tänkt skärpa till mig och väga regelbundet för att kunna se vad som ska kasseras och vad som ska byggas på, även i god tid nu när jag faktiskt både har djuren inne och en bra våg att nyttja.

Den moderslöse växer helt klart sämst, han fick ju en tuff start utan mat också. Bara att erkänna, men en mätt kalv försöker inte dia sin mor. De två nollorna var knappt 1,5 dygn vid vägning så går inte att begära att de kommit igång.

I grevens tid för påskkycklingar, men det kan gå att nån kläcks på annandagen.

Det är ju det där med före-bilder. Men så här ser det ut sen rabatten är bortriven. Nu går vi mot nya tider, med nya projekt.

Bröd bakades igår så idag blev det bara en omgång kvällsmuffins. Ska fika och krypa ner sen, har gjort ett försök för en bok, men jag känner mig lätt distraherad måste jag erkänna… (Eller för trött)

Jag fick höra att jag inte skulle klaga på smöråtgången om hålen skulle fyllas… Fick göra en ny omgång, denna gång i gryta och lite kompaktare.

När världen skakar kan det vara skönt att ha en tass att hålla i!