Vi la en dag på det stackars grönsakslandet. Pillade ogräs där en gång om dagen när jag var med foder till kvigorna. Sen kördes de ut på bete, och DÅ började det växa ogräs! Rensade upp, la på ensilage och tidningar på sidorna och i botten i ett försök att dämpa ogräset därifrån. Blåste gjorde det som attan, så det blev till att vattna ner tidningarna ordentligt. Det gillade den minsta!

En fikapaus i kojan ungarna fixade. Riktigt svalt och gott där i den lummiga skuggan!

Lite täckbark i gången i mitten också (nångång), så blir det snart riktigt bra! Tills ogräset växer igenom och tid och ork inte räcker till att hålla efter. Får njuta så länge det varar!

En del tycker det är sjukt hightech att köra traktor i trädgården. Sån traktor jag kallar åkgräsklippare. Lite fjantigt i min smak:)

”Mamma, det är mat!” – Tycker allt vi var välunnade en marängbakelse till efterrätt!

Ovanligt sällskap i maskinhallen när pressen skulle hämtas ut! – Och hur mycket har traktorn gått innan pressäsongen? – Nja, vet inte, men det var nåt med 3…

Lite färg att börja med mellan pressningarna.

Inspektion från ovan!

När man vill slippa stå som en korkskruv! Fick likväl slingor i håret.

Och så lite strul med vatten. En automat vid en kubiktank hänger på att automaten är full när djuren börjar dricka då det är ganska dåligt vattentryck… I annat fall får man vakta. Även om ett öra killas i armvecket. Så gick där nästan en timme från målningen innan djuren lugnat sig.

Sonen var iväg på akvarellkurs igen. Äntligen lossnade det så han faktiskt vågar öppna färglådan hemma! Och syrran var sotis för att hon inte fått nån kurs, så de satte sig gemensamt i köket och sonen dikterade grunderna.

…Medan lillasyster var förpassad till den större penseln.

Gaveln blev ännu tråkigare nu. Men det finns ju hopp om det!

Midsommarhjälpen anlände. Och hela utbygget blev gult innan midsommar! Delmål ett avklarat!

Vilken myra!!

Så kommer man hem efter ännu en lååång dag. Sjön ligger kvar, drängens fru har skött om vattenfyllningen på kärran som ännu en gång bara ställts ifrån i sin tomhet, och tjurarna får sin mat till sist.

Då blir det midsommar! Rhododendronen har inte på långa vägar blommat på max, och har inte heller hunnit med den i riktig blom. För första gången någonsin firade vi fyra generationer ihop. Lugnt och stilla.

Vågar man verkligen bjuda ut Corona?! (Jag tror faktiskt inte någon var sugen…)

En annan sjö – ”barndomssjön” – med väldigt lite vatten i.

”Går man vilse i livet ska man stanna upp och krama ett träd”

Kikade som bekant på ett torpställe förra helgen, men gick bet på ”stugan”. Ett nytt försök efter en noggrannare titt på kartan så låg det ju där, inne i en stor gran!

La en stund på att städa lekstugan då barnen plötsligt ville sova där, och hittade detta kärleksbrev som ingen vill kännas vid. Och än spännande – vem är ”Anja”?

Hjulets järnskoning har legat många år här ute. Nu fick det sällskap av ett kättingbindsle, och ljuskopparna från bröllopet i augusti.

En cykeltur norrut (och ja, det gick – just det – uppåt!) för ett par andra torp. Kikar man på familjen utposterad på backstugans hörnstenar, inser man att den var väldigt liten mot ”sågverkshuset” vi hittade förra veckan. Det tredje torpet gick vi bet på. Ungskog, mängder med björksly och bräken, regn och knott till förbannelse… Fick bli en älgtornsfika och sedan hemåt och neråt för att blåsa bort de där jäkla sällskapsdjuren. Genom duschen och iväg till goda vänner en stund. Tack snälla för pausen!

Blöt dag idag med, så lite påfyllning av frysen då det rensat ut ordentligt på fika senaste veckan.

Trygga muffins, ett nytt recept på kardemummabullar, ett försök (med varierande resultat) på gifflar och till sist en stor vetekrans. Gillar inte kransar egentligen, men var rätt less på det hela vid detta laget. Tiden stack för barnhämtning och sen drog vi iväg på fyra-generationers-fika i mors stuga.

Var tji på att stå inne, så bokade in etapp nr 2 på Järnbärarleden med vännen. Lagom blött och lite knott där också. Men så vackert! (Snubblade över en torpskylt också, och har känsla av att vi passerade några på vägen – får kika på karta vid tillfälle!)

”Ännavänd” 4:a på hygget.

Det gick väldigt mycket uppåt den första biten. Och högt upp kom vi! Vilken utsikt! Får nog ta bilen en dag och mäta topografin! Tänkte inte på det när jag var där.

Men neråt, neråt igen sen för att hämta bilen och även ropa fram kossorna. De kom!

Blev många bilder det här! Men vi har ju fiiiber nu! Sängen hägrar och bloggen får vänta tills nästa gång tillfälle ges i kombo med ork. Sällsynt vara! Vi har ju lite annat att stå i. Kika på instagram @bondeniskarvhult om ni är nyfikna, är lättare att uppdatera där!

God natt och ha det bra!