På något märkligt sätt en vördnadsfull känsla att gå genom skogen som brandhärjades förra våren.

Fick en fin komplimang – en familj på MTB som konstaterat att de var lååångt ute i skogen. Skulle de möta någon här, skulle det vara Åsa! Men ack ack ack, ingen risk, jag gick ju där dagen innan!

Huset där Morfars släkt stammar från, tillika ”granngården” till dem och ”Farmenhuset” (om det nu är nån status i det.) De lyckades ju inte bränna ner det trots att de försökte… Gubben vakar vid infarten och loggan glömde de ta ner från lagården/Tinget.

Tänk att detta funkar varenda gång…

Den största, finaste och bäst utrustade ”stuga” vi nånsin hyrt – och billigaste

Jäkligt komiskt att den som mest mobbar mig för mitt skafferi, inte är mycket bättre själv! (Eller är det genetiskt…) Katta accepterade oss också.

Älskar skylten. ”Ring brandkåren” men inget nummer.

Inventering på vinden resulterade i min polisbil – fyraårspresenten. Blåa lampan har slutat blinka, och den drar lite snett. I övrigt fullt vital för sin ålder:)

Gödselns att vara eller inte vara… Som lantbrukare riskerar du att bli lynchad om du lägger en kärra brunnen gödsel i grönsakslandet. Som hästägare får du göra precis vad du vill. Som ovan, ös ut det på en gammal stengärdesgård – det skadar väl inte faunan och den enormt värdefulla biotop stenröset utgör. Eller? Skadligast för miljön/övergödning har visat sig vara högkoncentrerade hästhagar, men har du andra lantbruksdjur får du skiten trots minimalt läckage och minutiös dokumentation var det tar vägen. Och så är hästfolket i upplopp för att de ska får skärpta regler!!?? Bajs som bajs, varför inte?

Middagsvila

Det fanns en tid då jag funderade på att dra loss snöret då det inte gjorde varken till eller från. Idag är jag glad att jag har kvar det 😮

Han är stor, Rudolf. Och nedan Melker som rullades ur hjorthägnet…

Alternativ fönsterputs på 140 år gamla återbrukade fönster.

Ibland undrar jag om nån busar, eller hur jag lyckas.

Är det sjöjungfrun som är ute efter min karl tros? Eller nån annan vålnad?

Väntar han på öl eller skurar han soffa?

Snorkla med flytväst var toppen, tyckte han.

Satsa på hel liter eller helt hundratal?

Drottningar till fika

Undrar vem som behövde en liten bit

Linjerad skrivskiva?!

Kom att tänka på ett hederligt Packman 🙂

Som alltid efter en vandring ska Hembygdsboken fram – plats, tillhörighet och historia ska lusläsas.

Klämda mellan timmer och foder. Dessa ger oss huvudbry! Och vi får inte ha alla kvartal som detta, att döma av pytsarna…

Äntligen en torktumlare!!!

Kycklingarna igång med värp!

Egen patent…

Scary face på kålhuvudet!