En ynklig liten rad tjurar! (och kvigor) Har väl landat hyfsat i att småpojkarna åkte iväg, men helt bekvämt är det inte. Än.

Knät kom med ett ljuvligt bakslag.efter en hel helg som ”bra”. Okej, det höll på att ta livet av mig i den långa och branta nerförsbacken men det är ju bara en detalj. I gengäld kom jag på mig en dag att springa uppför trappan inne. Vet inte varför jag gjorde det, säkert en gammal vana som plötsligt gick att genomföra. Det bara hände! Två dagar denna vecka har jag sedemera vaknat med värk i knät, så det dämpar ju en lite. Idag har det gått bra igen, så visst finns det hopp! Om det och om annat. Nedan följer en hiskelig massa bilder, och bara liiite text, så håll i mobildatan!;)

Sonen går från värsta hittepå till historielektion! Under ett år har vi plöjt genom alla sju Harry Potter, och alla åtta filmer (tacka vet jag en bok!!) Nu har han gått över till Kulla-Gulla. Och han byter bok ungefär varannan dag! En morgon frågade jag: ”Pappa sa att ni kommit förbi branden!? Den är väl rätt långt in i boken?!” (Ja?) ”Men du hämtade ju den vid nio igårkväll?!” Tyst några sekunder… ”Jag är väl din pojk?!” – Vad att svara på detta?!:)

En daggmask med fel på koordinationen eller bara allmänt förvirrad?

Yeah!! Jag fick storfångsten i nätet!!

”Jag fick lite inspiration…!”

Lite bilder från min egentur för ett par veckor sedan.

Hörnsten från en trolig lagård.

Här syns stenfoten från stugan ganska tydligt precis mitt i bild och aningen snett åt höger.

Torpen låg oftast så långt bort från huvudgården som möjligt. Alltså i många fall kring markgränsen. Här står jag på Sandbäckens torpplan, nere i dalsänkan rinner en bäck, och bakom ett par rader gammelgranar ligger Laxabo. På en annan mark, ett torp under en annan gård. Jag är urusel på att uppskatta mått, men skulle tippa på 200-250 meter mellan grannarna. Umgicks de? Hjälpte de varandra? Eller var det rivalitet med ”utomgårdarna”?!

Får ju erkänna att det inte på långa vägar är lika spännande att snoka på slät mark med en skylt nerklubbad. En skylt som dessutom flyttats ett tiotal meter nyligen… Ett annat torpställe kunde jag inte hitta några spår av, men jag vet att stugan flyttades till huvudgården och blev brygghus.

Hittade en vacker palett på vandringen, även den för ett par veckor sedan. Nedan följer en liten bildsvit från dessa två mil.

Alternativ upphängning på telefonledningen?!

Älgpass med nära till dass!

Denna har ett så vackert hjärta i pannan när hon kammat luggen på rätt håll!

Börjar kännas som tradition med utgödslingsstrul på älgjaktsveckan… Stopp i systemet som till slut fick lösas med spolbil. Utgödslingen går bättre än på väldigt länge, så kanske stoppet varit på gång en längre tid…

Taggad för sin första älgjakt i livet!

Go mat – go värme!

När frosten drar in!

Storasyster med pappa på jakt – de andra med mig på skogstur. Lillasyster inte alls på humör, så efter fika på ”berget” fick hon köras hem till drängen och vi andra två kunde fortsätta. Det visade sig sedan att de ”vandringsbyxor” hon längtat länge efter och äntligen fått, hade ett sylvasst avslut på en dragkedja på benet så hon vid hemkomst hade ett stort, blodigt sår strax under knät!:O

Alla sätt att hålla uppe takstolar är bra!

”Får jag låna traktor och skopa?” – Hoppas det inte var byte rakt av…

Hur många på en måltid?

Man är ju som sagt tacksam att få larm innan kvigorna upptäcker situationen…

Snobben somnat efter sniffet på tassarna? Och en liten tjej slocknat bland katterna mitt i filmen.

Dags att ta farväl till den bakåtvända bilstolen efter nio år och nio månaders konstant sällskap. Superskönt, verkligen.

Dags att ta itu med projekt Våren 2020…. Var sak har sin tid, inte ens detta har sprungit ifrån oss utan snällt väntat på sin tur. Det har ju bara väntat sen vi grävde in fibern förra hösten. Sonen letade efter mängderna av vårlökar, och sen öste flickorna grus.

Så där. Grusspalt närmst huset för att hålla undan fukt. Då är det bara resten kvar. Men nu var det dags för kvällen.

Familjetur i helgen som gick. Upp på Klinten i utkanten av brukssamhället. Glömde bort att mäta topografin – hade varit lite kul då det är högt till toppen. Någonstans där ute skymtas ett solgult hus.

Obligatorisk fika!

Och så vidare till grannsocknen. Hur många toppar på en gran? Och nedan en bro som ingen av oss vågade göra hållfasthetstest på…

Dammvall och gammal kvarnbyggnad vid Kvarnabäcken? Eller?

”Kolla på mig! Kolla på mig! Whaaaaoooo!” Ongen försvann ur bild!

”Oooh, skogens guld!” – ”So what? Jag har hittat en jordkällare!”

Vår utflykts-lista (merparten i närområdet) som vi dikterade i våras. Har varit duktiga på att beta av den!

Slåtterkrossen tvättades för flera veckor sedan, och har sen blivit stående… I veckan stallades den in, äntligen. I veckan som kommer ska de sista stängena för året komma upp, en del ska väck om det bara kan torka till lite grann, och så ska jag försöka ta mig i kragen och tvätta den där musinvaderade lagården…Fick ringa ut bekämpningsfirma i september (har avtal på två gånger om året, oktober och mars). Den 21:a kom han. Fick ringa ut igen den 20:e oktober. Han la i dubbel dos då. Idag kollade jag över och det var länsat i alla lådor utom två, så det blev ännu ett besök nu en vecka senare… Första dosen är beräknad att räcka ett halvår… Det ÄR verkligen ett musår! Och det är fan billigare att hålla kreaturen vid liv än att ha ihjäl möss…

Ett körsbärsträd i många nyanser.

Ni ser att den går ner mitt bland djuren va?

Tuffar vidare med andra projekt – korridor på andravåning. Sakta men säkert.

No shit, Sherlock! Hur menar du nu? Å andra sidan en av få gånger ett horoskop verkligen stämmer;P

Dimman drog in ikväll.

Finns viss oro för bryggan – sjön har visst stigit rejält på några veckor!

Gick och la mig en kväll… ENSAM!!!???? Skitkonstigt då det brukar se ut så här:

God natt!