Har gjort som Kissen och Snobben idag – kört på lågväxel.

Sonen gillade höstlovets ledighet så han satsar på en vecka till hemma. ”Ont i halsen” var morgonens prognos. Inte helt lätt att kontrollera, men under rådande omständigheter är det ju inte heller läge att chansa. – Han fick stanna hemma. MEN! När man inte är sjuk i ”riktig” bemärkelse, råkade visst fjärrkontrollerna till TV:n försvinna.

Kanske var detta också anledningen till att han kom smygande ut i lagården ”Får jag gödsla ut i Stallkammaren?” Jajamen! Hårt – straffarbete för att slippa skolan. Två rejäla kärror öste han ihop.

Beslutet att ha honom hemma var dock rätt – blänket i ögonen har djupnat och snorandet har tilltagit allteftersom dagen har gått. Och jag då? Vaknade med pulserande huvud och noll i motivation – hela dagen har gått sån, så jag kom faktiskt inte ut igen. Vi satt inne och spelade spel istället. Satsade på lite kvalitetstid med den äldsta istället. Nog så viktigt.

Pilfinken satt länge, länge och tryckte i huset. Under taket och i lä – vem letar liksom inte efter att få kura så en dag som denna? Talgoxen satt bredvid och funderade på att efterapa. Och helt ärligt – har inte sett en Steglits på åratal här. Och nu bara det satt en där och käkade frö. Lyckan är ju både total och lite fjantig. Men söker man lycka i det lilla har man ju en del att se fram emot – säger även en pessimist som jag! (Och på tal om lycka – har inte känt ett jota i mitt knä sen gårdagens vandring!!!!) Nu önskar jag få tillbaka grönfinken och gulsparven som vi hade i mängd för sju, åtta år sedan.

Detta snoriga grus i maskineriet innebar ju också att delar av familjen snällt fick avstå årsmötet med biföreningen. Flickorna ville följa med pappa, och sonen ville gå och lägga sig, så här sitter jag nu; Katten spinner på fällen jämte mig i soffan, elden sprakar i spisarna, vinden viner i knutarna och regnet piskar på rutorna.

Ännu en fantastiskt trångsint och kortsiktig kampanj som man kan bli lika mörkrädd som trött på…

ÄNTLIGEN börjar vi snubbla på döda möss. Det var fanimej på tiden!

Ha en trevlig kväll i pusket!