Ja… Tur man har ett långt alfabet ibland. Igår rev jag lite stängsel, satte upp lite nytt och skulle ta kossorna på en promenad. Eller min tanke var väl snarare att slippa ta en promenad – drängen skulle köra ner till hagen och öppna, så skulle jag ropa där en halv kilometer bort och de skulle komma. Pyttsan! ”Varför ska vi bry oss om en gammal gubbe?! Honom tittar vi på och så svarar vi rösten långt där borta. Men röra oss?!” Det hela slutade med att jag snällt fick gå ner och hämta upp alla arton kor och gå tillbaka över mossen. Tanken var god, men Plan A räckte inte riktigt enda fram! Kossorna är på plats, och jag är tacksam att invånarna är få och medelåldern hög i byn, och förhoppningsvis öronkänslighet låg.

Farthinder i kanalen!

Den gick ner nära alltså. Tyvärr hann jag inte fram för att greppa skatten – tro mig, jag försökte!

Ehum… Novembertecken…??????!

Snart har pajken varit hemma en hel vecka! Tror inte jag släpper tillbaka honom till skolan – det är så smidigt med en slav hemma!; Tvätten sorteras, diskmaskinen töms, ved kommer in (”Jag tyckte jag kunde göra nåt ute nu när solen tittade fram!”). Han har snickrat i garaget, suttit inne och sytt kapell till prärievagnen, övat på blockflöjten och idag kom han från ingenstans och ställde timer. ”Jag kör läxor en halvtimme nu!” Jag vet inte hur nitisk han var, då jag själv var iväg en runda, men bara tanken var väldigt god tyckte jag.

Lite måleri har även jag hunnit med. Snart är bokhyllan redo för montering (om Han börjar hyvla hyllplan snart;))

Igår var en stor dag här! Storasyster tappade sin tredje tand och den första i överkäken! Eller jag fick den äran att dra ut den, rättare sagt. Stort hål hade hon innan mellan tänderna, och nu har det inte blivit mindre:)

Idag har då gruppen på föräldragården flyttats för sista gången. Nu blir det hemfärd i början av nästa veckan. Skönt när de åker iväg. Skönt när de kommer hem!

Var inte sugen på att gå ut och riva stängsel idag med halv storm och småspik i luften. Blev lite bagardag då brödet var slut. Lite lärdom också – baka inte amerikanska muffins i vanliga formar på friplåt. Smeten är rinnig och chokladen är tung. Mer som långpannebak med emballage än muffins:P (men de var hyfsat goda)

Nästan komplett kväll.

God natt!