Har en markägare jag arrenderar av som städar upp en del. Jag funderade länge på vad det var för uttryck hon använder, och när jag träffade henne nyligen så var frågan om jag har nytta av fårstängslet på ett ställe, för det ser så ”himpa-vimpa” ut där det håller på att ramla ihop.

Himpa-vimpa, vilket underbart uttryck va?!

Kolla!! SOL!!

Denna helgen har varit ännu en helg med väldigt himpa-vimpa med ordningen! Vi hade planerat in utflykt med sällskap, men sällskap uteblev, så då blev det istället ett ryck på den andra gården.

Maken rev bort en del panel i våras på lillstugan då syllen i timret innanför ruttnat upp, men sen har ju resten bara rusat på, med gavelbyte och sedan målning av stora huset, så den stackars baksidan blev lämnad åt sitt öde.

Mildväder tillåter äkta rödfärg, så det blev en strykning på den nya panelen innan den sattes upp och jag började med en andrastrykning på framsidan. Hade tänkt halva framsidan som mål, men lite sent iväg, lite eldvakt, matlagning och ätning, underhåll och medling mellan barn och en dimma som drar in med fukt så blir det inte så effektivt som det ser ut på papperskalkylen.

Det som är gjort är gjort, och varje litet steg på rätt håll är ett steg i rätt riktning.

Fikagäster med fika tog den sista stunden från arbetet, och det var rätt skönt det också! Eller väldigt skönt och uppskattat, snarare. När de lämnat var det bara att rulla hemåt själv, och lämna ”dimman i dalen”.

Även idag har maken varit på andra gården. Fått stugan röd och panelad. Jag städade hönshuset till lika skeptiska hönor som vanligt, och barnen grejade med nåt.

Eftermiddagen spenderades med pappa och flickor åter på andra gården, och jag och sonen på torpjakt på andra sidan sjön. Hittade en gammal potta som mest spännande tingest, men det blev en fin stund på sjökanten på varsin mossig sten i skymningen med fika. Det skulle jag inte byta mot en parkbänk i någon stad nånstans i världen! Aldrig!

Myrstack modell större!

Mitt på mitten lyser den vita balhögen där hemma

(Fick en länk med en sång om en stadsmus och en lantismus som satte sig på skallen med första drillen… Men det ligger mycket i den! Man kan vara goda vänner ändå, trots olikheterna.)

Något som inte längre sätter sig på skallen är En Gammal Amazon. Detta är en låt jag har på en gammal MP3-skiva (ihop med mycket annat jag inte är lika stolt över!) och den enda spelaren som tillåter detta format är den i Toyotan. Med andra ord går det aldrig att åka en meter i ”mammas bil” utan att spår 86 ska igång. Även till dagis – ”Mamma, jag vill lyssna på Gamlazonen!” Behöver jag säga att jag kan den texten nu? Men jag antar att det finns värre.

Har en tand som bråkat med mig sen den kom upp i sexårsåldern. Kände för nån månad sedan att det lossnat en liten flisa, och vid en koll såg jag att en hel fjärdedel av lagningen krackelerat. Idag kom hela den ut. Dags att boka en tandläkartid nu alltså. Innan kinden skärs sönder, eller jag ilar i bitar.

Ha en go vecka!