Jo, jag tänker nog färdigförklara husmålningen nu! Det som återstår är tre fönsterkar jag inte kunnat göra för vinden som piskade på ett par skurar på norrsidan. Sen återstår ju fönsterna. Och jag har en tanke på att skrota penslarna ordentligt nu genom att gå över ”ännaträet” på panelen en gång till.

Men ändå. Behöver jag bekänna att det känns jäkligt bra?!

Jag började tvätta huset i mitten av maj, det var skitigt och flagnat. Maken har skrapat det hela och jag har målat det två gånger runt om. Förutom de två knutabrädor som maken strök ena delen av. Eller kanske var det tre…

Rätt go känsla igår när jag påbörjade det sista undertaket! Och vindskivan till altanen är redo att bytas.

Gjorde väldigt mycket bara dörren blev vit igen!

I måndags skulle vi veva igång slåtterkrossen igen, men då Fiaten surat ihop totalt och vägrade låta sig väckas, knyckte jag helt sonika krossen från den till förmån för en annan traktor. Dryga hälften av grönfodret rök omkull. Grönt foder är vad det var, för det var då ingen spannmål i det. Torka, ogräs och flitiga vildsvin… Men det är undan där ute nu i alla fall.
Drängen fick order om att komma ut med pressen. Vi bestämde en tid och när jag strängade ihop de sista femton meterna såg jag pressen komma rullandes på stora vägen. Det var vältimat på riktigt. Strängaren fick han köra hem och ställa av och istället komma tillbaka med balvagnen.

Igår morse passade vi även på att väga kvigorna som rök in i ren rymmar-ilska förra veckan, men det var tur att de kom på vågen. I både lynne och tillväxt har jag gjort rätt i att låta dessa gå obetäckta till slakt. De flesta saknar mer än många kilo för att klara spannet på prislistan så av de tolv vi tog in kommer sju att släppas ut igen. Men inte 114. Hon ryker iväg trots sin lilla storlek. Och ska jag gnälla på dessa kvigors lynne vid vägningshantering?! Då blir jag snart orolig för mig… Har sällan varit med om en så stillsam och fridfull, effektiv vägning…! Synd de inte var stora nog. Och tack, slaktbilsåkeriet, som bara skrattade åt min – igen – ändrade beställning. (Tjurarna vägde vi inte, dels klarar de viktspannet så det slår över på andra hållet, dels skulle ingen av dem gå att tröka in i buren.)

Idag blev det den sista strykningen för min del, typ, och sedan ett stängsel. Sällan har jag haft så ointresserade djur inför en återväxt…

Kan vi fått cirka 60 mm regn i augusti? Det första på hela sommaren, men ändå… Några ynka centimeter ner i jorden dammar det!!!!

Nu blir det kvällsfika med nybakad kaka.

Ha det gott!