I fredags inträffade en sån där dag som är otroligt ovanlig – En dag när allt bara flyter!

Samlade i en liten fålla i väntan på drängen med kärran.

79:an utmärker sig inte bara med sitt sloköra sen jag råkade klippa en nerv med märket när hon var nyfödd – med luggen rättkammad har hon dessutom ett väldigt fint hjärta i pannan!

Samlade ihop djuren och körde hem. Delade kor och kalvar. Hämtade kossorna hos grannen, gick hem på vägen och delade. Fick ett infall och började direkt väga dessa småkvigor vi tog in. Visst stirrade nån endaste till, men det kan vara förlåtligt efter omständigheterna. De andra klev fint in i buren, utan stängd bakdörr, fick sin vikt noterad och när jag tog ett steg bak följde de efter, vände runt på den lilla ytan och traskade lugnt in i den anvisade boxen, då vi även sorterade upp dem efter storlek. 22 kalvar vägde och sorterade vi på knappa tre kvart. Detta är då djur som sällan hanterats, varit ute med mamma ett halvår och nu bryskt slets ifrån henne och in i en konstig miljö. Jag känner att jag lyckats med mitt lynnesmål!

När de fattade vart de skulle var det lika bäst att ta ett steg åt sidan. (Och sen vara beredd att stoppa korna som plötsligt anade vart det bar hän och ville tillbaka!)

Ha! vilka djur jag har och Ha! att jag lyckats få fram dem!

Igår blev det mest till att lulla runt. Maken var iväg och slungade äntligen den sista honungen, medan jag och barnen höll ställningarna här hemma.

Lillasyster önskade sig en promenad till ”andra sidan skogen” och väl där kunde vi bara konstatera att kossorna som skriker här hemma hörs väldigt väl väldigt långt… Nåväl, det går snart över och så är det färdigt för i år sen.

Till syvende och sist hamnade vi åter nere vid sjön och en grillnick där i solnedgången. Det var dock väldigt skönt att få gå in och värma upp sig sen!

Häftiga ”svallvågor” på himlen!

Idag började jag med en djurkoll, och tur var väl det då jag hade kvigor lite överallt där nere… Fick panikstängsla in ett bete och släppa dem alla på det. Men då slipper jag ju det imorgon, alltid något.

Efter frukosten tog jag och sonen en längre skogstur. Han har önskat att få gå till tassamarkernas torp Fåglabäck, och vi tog detta i kombination med att smita ”in om” di gamle och snylta födelsedagstårta… Kaaaanske inte riktigt på vägen, men nytta med nöje!

”Har de förberett för fiber?!” skojade sonen när han fick syn på stolparna med kablar.

Med gamla skorstenen som lunchutsikt

Den ena stensatta vägen över bäcken på väg dit…

… och den andra stensatta lilla bron därifrån.

Svårt att tänka sig att det bodde och verkade folk där, ett par rader granar bort… Vilka förhållanden…

Dessutom har jag konstaterat hur jag kunde gå så galet vilse där uppe i våras när jag hamnade (var på väg att skriva långt ut i skogen…) väldigt fel och tvingades runda en stor mosse med tillhörande göl… Nån J*vel har ju snurrat på jordklotet! Fåglabäck är ett ställe där solen går upp i väst och så är det med det. Polerna stämde inte ett skit med kompassen och inte heller markgränserna. Hur som helst så gick vi till sist efter kompassen och hamnade ju rent av väldigt rätt, sen vi fick nyttja torparens lilla bro över bäcken… Får kanske ta en tur själv senare och ta den riktiga revanschen på min tänkta påskrunda, via Amerika… Det ligger nog kvar.

Jag är helt okej med markgränsen, hygget och att det ligger ett par rejäla stockupplag där borta. Men inte att marken tillhör DEN byn, att det är DEN vägen stocken ligger vid, eller att det skulle vara SÖDER på det hållet… Nope, nån har ritat kartan fel!

Mossan hänger över kanten!

Bollgran! Och efter halvmilen mestadels i väglöst land konstaterade vi att vildsvinen inte är snälla vid svampen, för inte sett nåt ätbart. Förrän de sista trehundra meterna. DÅ dök det upp en rejäl laddning, mitt i ett stort grisabök:

Tydligen orkade solen skina till lite på sluttampen av dagen.

Tänk vad jag behövde den här dan!

Nu väntar ännu en hektisk stängselvecka, ett utvecklingssamtal med skolan, föräldramöte på dagis och så en läkartid där några skumma fläckar ska kollas upp.

Ha det gott!