Jag fick hem ett lass spannmål som beställt, tog en dag och skruvade in det. Ett hemskt jobb, men skönt att ha det bakom sig. Tur man är smidig med när man ska ut från en slät kärra. Upp med fötterna och så resten efter.

Kossans sista penicillindos krävde fyra stick och tre kanyler… Är inte det friskhetstecken om något…?!

Så. En skamfläck mindre utan skada på någon som råkade vara i närheten…

…Och ett rejält lager 0-90 vid vattenkoppen där så mycket nyss varit uppgrävt.

Nog tänkte vi att vägen skulle ”rätas ut lite” med den nya sträckningen… Men att det skulle göra SÅ mycket!??!!? Det var otroligt så mycket det svängde höger helt plötsligt! Och så himmelens naturlig den nya sträckan är.

Jag hade inte särskilt brått att flytta trehjulingen från parkeringsplatsen. Gör inget att folk påminns lite…. Hon hade för övrigt inte så brått att flytta sig heller.

Jag tog drängen med mig ett par dagar, och kollade över de permanenta stängslena. Skitkul – eller inte – då vi på två dagar bytte ut ungefär 160 trästolp. M¨ånga av dem inte mer än en handfull år gamla… (Tack och lov för att de flesta går att trycka med skopa!) Nu har jag några dagar att skruva i isolatorer i dem, och hänga tillbaka trådarna. Några synder som drängen lämnat efter sig (sätter en stolpe jämte o binder fast den gamla i…) och så hoppas vi att dyerna ger f*n i att suga ner dem…

En bygderesa gav ett glatt ved-intryck (eller uttryck)

Spenderade en natt med att kalva en kviga, fick ett lyckorus när svalan plötsligt dök upp och fick fundera en stund på det där med att titta bakåt i spegeln… Var skall man hålla fokus? Mot en ljusare framtid än en mörkare dåtid?

I helgen som gick gjorde vi ett rekordtidigt tjursläpp, för att vara på denna gården. Fyra grupper kor och kalvar sorterades upp för att köras ut på bygden med tjur. Och trots otaliga staplar, bilder och lappar med planering har jag lyckats portionera ut sex grupper med tjurar. På FEM tjurar… Vilken bedrift! Men men, får flytta den ena tjuren efter halva tiden. Den grupp som blivit utan tjur har ju inte ens kalvat än, så det är ingen panik så. Då börjar jag mer känna lite olust över tjuren i Värmland som inte kommit hem än!

Står nu i valet och kvalet på om fokus ska ligga på stängsel – till beten som ännu inte växer i torkan som råder – eller vårbruket. När det väl börjar regna lär det ju inte sluta, och då vore det bra om fröna ligger i backen.

109 kilo mot 39 kilo…

Lite väl mycket på gång det sista, så tog oss en ledig söndag i skogen med familjen, och tog revansch på vatten. Lunch på spritkök då det sannerligen inte är läge att elda ute, sen hittades offerkällan/pengakällan, pölen i berget visades för familjen och på grannstället satt släkten så vi fick oss en rundvandring.

Ursprungsplanen låg väl lite i att flytta bilen en kort bit sen, ta oss upp på berget och eftermiddagsfika där, men när rundan visat sig ligga på sex kilometer var det trötta små ben, och sen klocka, så vi svängde inom hembygdsparken för fika där istället, och passade även på att leta reda på källan där.

Blev ett väldigt liv plötsligt, och undra på det, med så mycket gäss!

Årets första rabarber! Fick ju bli en rabarberkaka givetvis! Den godaste på hela året!

Idag blev det tidig morgon i lagården. Nästan tre timmar tidigare än en vanlig vardag. Kossorna var trötta, och de nuvarande fyra kalvarna undrade varför de skulle in och äta mitt i natten…

In för en dusch innan barnen väcktes. Har inte sett några nya utbrott av ringorm på ett tag, men för några veckor sedan drog den som en löpeld genom ungdjuren, och jag vill inte ta några risker med att få med mig några sporer, så rena kläder på och iväg på jobb. Smitta även i den ladugården som jag inte vill ha med mig hem, så lånade kläder från topp till tå, innersta skalet av efteråt och allt i tvättmaskin när jag kom hem.

Dräktighetsundersökning på dagens schema, och någon behöver pensionera sin tjur! Lunch och en liten tur upp till ett torpställe som ville visas. Kan konstatera två saker; Våra torplyckor häromkring är flugskit, och Vi har inte en enda sten här uppe, mot trakterna kring Getaryggarna! Och jag som tyckte att Laxabo och Hallabo har rejäla stengärdesgårdar…

Syns inte, men precis hela området är omgärdat av stenmur, lika hög som mig bitvis och fullt körbar bredd, för dagens traktorer, mestadels—

Nu är det sommar – smultronen blommar! Och jag tror det krävs några vändor för att få med sig femton liter vatten!

Nu lockar sängen. Varit en stökig natt och kort, med fullt oroligt fokus på att INTE försova mig… God natt

Selma återvände för ett par nätter, och då blev det fullt i sängen!